Cookies

Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond maakt gebruik van cookies om uw bezoek zo plezierig mogelijk te maken.

Meer informatie

X

print paginaBeleid

Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond brengt actuele, markante kunst uit Vlaanderen. Vernieuwing, kruisbestuiving en artistieke durf staan daarbij voorop. Van visuele kunst, literatuur, dans en theater, tot muziek, performance, film, design, mode, architectuur, documentaire en nieuwe media. Behalve een presenteerplek voor kunstenaars uit Vlaanderen is de Brakke Grond ook een oord van internationale uitwisseling en ontmoeting. Wat de lage landen bezig houdt, staat in de Brakke Grond op de agenda. Zo voedt de Brakke Grond de dialoog tussen genres, vakgebieden en gemeenschappen met reflectie, debat en discussie.

Om hedendaagse kwaliteit uit te stralen en ontmoeting en uitwisseling nog beter mogelijk te maken,  zijn er tot en met het voorjaar van 2015 nog enkele verbouwingen waarbij ingang en zalen worden gemoderniseerd. Ons huis moet nog betere faciliteiten gaan bieden om kunst en debat te presenteren. Daarbij vinden we het belangrijk een steentje bij te dragen aan het milieu door het gebouw en onze activiteiten te verduurzamen. 

Met zijn kennis van en connecties in zowel het Vlaamse als het Nederlandse is de Brakke Grond bij uitstek een netwerkorganisatie. In de komende jaren zal het Vlaams Cultuurhuis, dat sinds 1981 bestaat, nog sterker de dialoog aangaan en initiëren, en voor verschillende sectoren en disciplines in de wereld van kunst en cultuur opereren als scharnierpunt tussen Vlaanderen en Nederland.

Lees meer over:
Programmalijn visuele kunst en cultuur>>
Programmalijn podiumkunsten>>
Programmalijn muziek>>

Voor meer informatie kun je hier het nieuwe beleidsplan downloaden en de laatste jaarverslagen inzien:
Beleidsplan 2014-2016>>
Jaarverslag 2014>>
Jaarverslag 2013>>
Jaarverslag 2012>>

Programma

 Volledig programma

Hou mij op de hoogte

Ja! ik wil nieuws per email en/of per post ontvangen.  Inschrijven