Cookies

Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond maakt gebruik van cookies om uw bezoek zo plezierig mogelijk te maken.

Meer informatie

X


print paginaSteigeisen/ KVS Billy, Sally, Jerry and the .38 gun

za 17 mrt 2012 - 20u30

Geweest

De frisse tekst van Thomas Bellinck doet eer aan de gelaagdheid van de tragikomische personages… knappe montage. (Cobra.be)

Een zoektocht naar de grens tussen historisch feit en kleinmenselijke fictie. Sally, Jerry en Billy zijn de ongewilde antihelden van een uitgeregende Amerikaanse droom. In deze voorstelling reconstrueert de Vlaamse theaterbelofte Thomas Bellinck de moordpoging op ex-president Gerald Ford. En daarmee ook een bijzonder symbolische, historische dag voor het zogenaamd vrije Westen.

Na Fobbit, dat eerder te zien was in de Brakke Grond, is Billy, Sally, Jerry and the .38 gun de tweede voorstelling van het jonge gezelschap Steigeisen.

Thomas Bellinck brengt theater dat uitermate betrokken is en is gekend van zijn geëngageerde theateraktionen: zo werd zijn actie waarbij illegalen het Belgische volkslied in de drie landstalen zongen geselecteerd voor Het Theaterfestival, samen met gedetineerden maakt hij een theaterstuk, en begin april 2011 bracht hij nog een getheatraliseerde persconferentie om de situatie van 35 hongerstakende uitgeprocedeerde Afghanen onder de aandacht te brengen.

Met op vrijdag 16 maart na de voorstelling een sit-in met Thomas Bellinck. Onder leiding van Jonathan Hertzberg wordt er nagesproken over het thema van deze Invasie: zijn we nog in staat om echt in opstand te komen? Geïnspireerd door de discussies wordt er live een muurschildering gemaakt. Op zaterdag 17 maart draait een dj lekkere plaatjes in het café.


IN DE PERS

Voeg daarbij Bellincks slimme, snedige tekst en het sterke, intieme spel van zijn drie acteurs, en deze ontwapenende voorstelling doet je beseffen dat we in Vlaanderen veel meer van dit gedramatiseerd documentair theater kunnen gebruiken. Het heeft tenminste iets te vertellen. (De Standaard)

Van: Thomas Bellinck. Met: Willy Thomas, Jeroen Vander Ven en Karlijn Sileghem (vervanging Isabelle Van Hecke)

Nederlandse première
Taal: Nederlands

0

Programma

 Volledig programma

Hou mij op de hoogte

Ja! ik wil nieuws per email en/of per post ontvangen.  Inschrijven