Cookies

Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond maakt gebruik van cookies om uw bezoek zo plezierig mogelijk te maken.

Meer informatie

X


print paginaKVS/ Josse De Pauw Weg

vr 27 apr 2012 - 20u30

Geweest

Lees het interview met Josse De Pauw uit onze programmakrant. Door Liv Laveyne.

Schitterend. Woordkunstenaar Josse De Pauw, zoals weinigen hem kunnen nadoen in combinatie met een zeer intimistische en gedurfde muzikale omgeving. Niet te missen. (Bezoekersreactie)

Josse De Pauw vertelt in Weg flarden over het leven van een man, zijn jeugd, zijn oefeningen in weggaan. Intieme jeugdherinneringen worden op onnavolgbare wijze gecombineerd met kosmische bespiegelingen over leven en afscheid nemen. Peter Vermeersch en Pierre Vervloesem voorzien dit alles van een indrukwekkende soundtrack die varieert van jazz tot ambient, van musette en chachacha tot Petula Clark.

Met op 28 april een nagesprek met twee kritische theaterkijkers. Dramaturg Peter Anthonissen zag de voorstelling in 1998, kunstjournaliste Anna van Leeuwen ziet de voorstelling nu voor het eerst. Hoe kijken zij erop terug, en wat is er veranderd tussen toen en nu?

IN DE PERS

In Weg zijn tekst en muziek op unieke manier één. Het is zeldzaam dat er zo’n mooie symbiose ontstaat. Een intieme voorstelling vol humor, genereus en verschrikkelijk verrukkelijk. (Radio 1)

Josse De Pauw vertelt zoals alleen de groten dat kunnen. (De Morgen)

In een intimistische setting brengt het trio De Pauw-Vermeersch-Vervloesem een genereuze en uitermate intieme voorstelling waarin ontroering en een soort van serene berusting samen gaan in een geheel eigen en aanstekelijk ritme. Weg is subtiel, geniaal geschreven en vertolkt. De muzikanten en De Pauw kruisen elkaar in een stevig en breekbaar ritme. De tics in de muziek én in de lichaamstaal van Josse De Pauw interageren daar bijna perfect mee. (Goddeau)

 

TEKST Josse De Pauw
MUZIEK Peter Vermeersch, Pierre Vervloesem
MET Josse De Pauw, Peter Vermeersch, Pierre Vervloesem, Peter Vandenberghe
PRODUCTIE Kaaitheater (1998 - originele productie / production originale / original producer), KVS (uitvoerend producent / producteur exécutif / executive producer)

0

Programma

 Volledig programma

Hou mij op de hoogte

Ja! ik wil nieuws per email en/of per post ontvangen.  Inschrijven