Cookies

Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond maakt gebruik van cookies om uw bezoek zo plezierig mogelijk te maken.

Meer informatie

X


print paginaDe Roovers Oom Wanja

di 24 apr 2012 - 20u30

Geweest

Een zeer mooie, zowel melancholische als hartverwarmende voorstelling van Oom Wanja. Zwaarmoedigheid en lichtvoetigheid, de pijn van het zijn en een overduidelijk spelplezier raken, kruisen elkaar voortdurend dankzij de alchemie tussen twee actrices en drie acteurs. (bezoekersreactie)

Oom Wanja leidt een dodelijk voorspelbaar en rustig leven op het platteland. Tot het bezoek van een professor en zijn beeldschone vrouw de routine grondig verstoort. Hartstochten en conflicten nemen de overhand. Hoe te ontsnappen aan pijnlijke herinneringen en de angst voor de toekomst? En wat te beginnen met het leven hier en nu?
Met deze nieuwe voorstelling wagen de Roovers zich voor het eerst aan een theatertekst van Tsjechov. Een levendige bewerking van een onvervalste Russische parel.

Met op 25 april een nagesprek o.l.v. Hannah Buenting en kunstenaar/schrijver Jan Hoek. Jan Hoek is schrijver en kunstenaar. Op zijn zeventiende begon Jan met schrijven voor Spunk, waar hij een aantal jaar later hoofdredacteur van werd. Verder schreef hij onder andere voor Mister Motley, ELLEGirl, Club Donny, NRC Handelsblad, NRC.Next, Het Parool, L’HOMO, PSY en Vice. Tijdens zijn opleiding Beeld en Taal aan de Gerrit Rietveld-academie heeft hij naast het schrijven en tekenen de fotografie ontdekt. In 2011 had hij zijn eerste solo-tentoonstelling met de reeks Sweet Crazies die te zien was in galerie Artpocalypse Collective in Amsterdam. 

 

IN DE PERS

Hummelinck Stuurman Theaterbureau bracht Oom Wanja vorige maand in een stomende, aardse, aangrijpende enscenering. Die van de Roovers is subtieler, etherischer, minder op de directe emotie. Fraai uitgedacht, mooi gespeeld door het hele ensemble, en met een zekere lichte ironie gebracht - maar onder het plaveisel weet je het moeras. (De Volkskrant)

Sofie Sente is hartverscheurend met haar brilletje als de ‘lelijke’ Sofia die zo verlangt naar een beetje liefde en geluk, Robby Cleiren een aangrijpende Wanja en Valentijn Dhaenens een tikje vileine dokter. Sara De Bosschere laat alle kanten van de mooie Jelena zien: haar behoefte om te behagen, haar radeloosheid, haar woede en haar hoop tegen beter weten in. Het is een ideaal stuk voor slachtoffers van de midlife-crisis... Hartverscheurend mooi en geestig. (Haarlems Dagblad)

 

van en met: Robby Cleiren, Sara De Bosschere, Luc Nuyens, Sofie Sente, Valentijn Dhaenens en Michael Vergauwen 
foto's: Stef Stessel

0

Programma

 Volledig programma

Hou mij op de hoogte

Ja! ik wil nieuws per email en/of per post ontvangen.  Inschrijven