Cookies

Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond maakt gebruik van cookies om uw bezoek zo plezierig mogelijk te maken.

Meer informatie

X

print paginaEuropese cultuur en de toekomst EUNIC Netherlands

di 17 apr 2012 - 19u30

Geweest

EUNIC Netherlands organiseert een discussieavond over Europese cultuur en het cultuurbeleid van de EU op 17 april 2012. Wat wil de Europese Commissie bereiken met het nieuwe EU programma Creative Europe (2014-2020)? De Commissie stelt voor het budget voor cultuur te verhogen met 37%. Hoe realistisch is dit in deze tijd van bezuinigingen? Wat betekent het programma voor de lidstaten en voor Nederland in het bijzonder? Over deze vragen gaan Ann Branch (Europese Commissie, hoofd Unit Cultuurprogramma) en Boris van der Ham (o.v.) (Woordvoerder Cultuur D66 in Tweede Kamer) onder leiding van Britta Böhler (oud-senator voor Groen Links) met elkaar en de zaal in gesprek. De kunst- en cultuursector zit in zwaar weer. De legitimiteit van overheidssubsidies staat in veel Europese landen ter discussie nu de sector niet langer ingezet hoeft te worden om ‘het Westen’ te verdedigen tegen het ‘Oostblok’ en vice versa.

Vervolgens modereert Britta Böhler een discussie met Joop Daalmeijer (voorzitter van de Raad voor Cultuur in Nederland), Donato Giuliani (Adjunct - Directeur Regionale Initiatieven Nord-Pas de Calais), Pal Hatós (directeur Balassi Bálint, Hongaars Cultuur Instituut in Boedapest) en Barbara Kisseler (wethouder cultuur in Hamburg). Centrale vraag is hoe ‘Europees’ de cultuur van de lidstaten is. Hebben lidstaten het gevoel dat cultuur die binnen hun landsgrenzen is gemaakt bijdraagt aan wat we Europees noemen? Hoeveel speelruimte hebben Europese cultuur politici eigenlijk?

Informatie en inschrijving
We zien uw aanmelding graag tegemoet via Maureen.vervloesem@brakkegrond.nl. Na inschrijving ontvangt u voorafgaand aan de bijeenkomst een bevestiging. Voor meer informatie zie www.eunic-Netherlands.eu
De bijeenkomst is een activiteit van EUNIC Netherlands, het samenwerkingsverband van de Europese nationale cultuur instituten in Nederland, ondersteund door de vertegenwoordiging van de Europese Gemeenschap in Den Haag.
 

Deelname gratis.
Wel reserveren.

Programma

 Volledig programma

Hou mij op de hoogte

Ja! ik wil nieuws per email en/of per post ontvangen.  Inschrijven