Cookies

Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond maakt gebruik van cookies om uw bezoek zo plezierig mogelijk te maken.

Meer informatie

X


print paginaAbattoir Fermé A Brief History of Hell

vr 05 okt 2012 - 20u30

Geweest

Een toegankelijke en grappige voorstelling waarin de boodschap nooit drammerig of nijdig wordt en de acteurs goed op dreef zijn. (De Tijd)

Wat heeft kunst nog met kunst te maken? Niet bijster veel, volgens Abattoir Fermé. Het kunstbedrijf is vooral veel holle praat door gelijkgestemden die elkaar ó zo fantastisch vinden. Abattoir Fermé komt met een kleurrijk bijtende satire over beeldende kunst. In A Brief History of Hell wordt eindeloos gepraat, gebabbeld, getaterd en gelachen. Over bubbels, galeries, obsessies, over kopen en verkopen, perfectionisme en verzamelmanie. Over ego’s, hebben, hebben, hebben en zijn. Na alle donkere stukken van de laatste jaren levert Abattoir nu een opmerkelijk lichtvoetige voorstelling, bijna een boulevardkomedie, al zijn de randjes nog altijd even scherp. A Brief History of Hell is een caleidoscopisch drieluik over de donkere kantjes van het artistieke creatieproces. In steeds wisselende rollen en door elkaar lopende verhaallijnen geven de vier acteurs gestalte aan een reeks kunstenaars, verzamelaars, liefhebbers, kenners, critici en charlatans.

Bekijk hieronder een reportage over de voorstelling en een interview met regisseur Stef Lernous.


IN DE PERS:

De tot nu toe sterkste voorstelling van het jaar. CJP, *****

Meer dan ooit toont Abattoir Fermé wat een sterke spelers het in huis heeft.. De Standaard, ***

Een typisch Abattoirstuk, maar in een verrassend nieuwe uitvoering. De Morgen, ****

“Wat heeft kunst nog met kunst te maken? Schrijver en regisseur Stef Lernous schildert een van de wereld losgezongen milieu dat draait om exclusiviteit, gebakken lucht en pronkgedrag. Kunst is koketterie geworden.
Of is het een psychologisch gebrek? Hoe hoger gestemd hun woorden, hoe lager de personages bij de grond komen te zitten: ze compenseren hun vervreemding… Deze clichés over kunst worden oprecht grappig door de kunde en de beheersing waarmee ze belichaamd worden. Meer dan ooit toont Abattoir Fermé wat een sterke spelers het in huis heeft. Samen met Lernous zoeken zij verwoed naar meer dan de pure boulevardkomedie, naar meer dan de makkelijke veroordeling… Abattoir Fermé laat zien dat het meer in zijn mars heeft dan duister ritueel theater. “ (De Standaard ***, 04 juni 2012.)

Combineer je bezoek op 5 oktober met de opening van de expositie MAMIHLAPINATAPAI van Max Pinckers & Michel Burger om 17u00. Gratis toegankelijk van 5 oktober t/m 4 november.

 

Regie en tekst: Stef Lernous
Spel: Tine Van den Wyngaert, Chiel van Berkel, Kirsten Pieters en Hilde Segond von Banchet

Nagesprek op vrijdag 5 oktober onder leiding van Saskia van der Kroef.

www.
0

Programma

 Volledig programma

Hou mij op de hoogte

Ja! ik wil nieuws per email en/of per post ontvangen.  Inschrijven