Cookies

Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond maakt gebruik van cookies om uw bezoek zo plezierig mogelijk te maken.

Meer informatie

X


print paginaMaarten Westra Hoekzema/ unm / Huis van Bourgondië De verleiding

za 08 sep 2012 - 21u30

Geweest

Eindelijk een mooie vrouw

Wat is de sleutel tot een succesvol leven met veel vrienden, nog meer geld en een beeldschone partner aan je zijde? Het antwoord is: verleiding. Maarten Westra Hoekzema weet er alles over en doet maar wat graag zijn verleidingstips uit de doeken! Hij ontpopt zich in deze voorstelling tot een alwetende goeroe die je exact vertelt hoe je moet verleiden, zodat je krijgt wat je wil hebben. Hoe je het best reclame maakt. Hoe je een gammele auto voor een veel te hoge prijs kunt verkopen. En vooral hoe je met overweldigend succes een vrouw of een man moet versieren. Want: hoe beter je kunt verleiden, hoe beter je je staande kunt houden in de huidige samenleving. Laat je inpakken door Maarten Westra Hoekzema, een geboren entertainer die theater maakt met de nodige zelfspot.

 

 

Met nagesprek
Deze voorstelling is te combineren met Het fantastische leven van de Heilige Sint-Christoffel zoals samengevat in twaalf taferelen en drie liederen om 19u30. Na de laatste voorstelling is er een nagesprek met Simon Allemeersch, Barbara Claes, Stefanie Claes en Maarten Westra Hoekzema onder leiding van Don Verboven. Als theatermaker, oud-directeur van het Vlaams Theaterfestival en oud-directeur van het Vlaams Theater Instituut is Verboven nauw betrokken bij de Vlaamse talentontwikkeling.

Volgens de jury
Met de overtuigingskracht van een goeroe in pak doet Maarten Westra Hoekzema je splijtende tips aan de hand: hoe bereik je het ultieme succes, hoe verleid je de vrouw van je dromen? Even grappig als clever speelt 'De verleiding' met het format van de vlotte presentatie, om je uiteindelijk toch met de nodige vragen achter te laten. Onderhoudend als comedy, en toch.

Maarten Westra Hoekzema
(1980) stond in 1999 in de finale van het Leids Cabaret Festival. In 2004 won hij de prijs Jong Theater Werk op Theater Aan Zee voor zijn zelfgeschreven monoloog Soms schrik ik van mezelf. In datzelfde jaar schreef en speelde hij bij het Gasthuis in Amsterdam zijn tweede monoloog Ik ben een beter mens geworden. Verder speelde hij bij Cie de Koe, De Parade en Toneelhuis. In 2007 richtte hij met Louis van der Waal en Kyoko Scholiers het collectief unm op. Hij schreef en speelde (samen met Kyoko en Louis) de voorstellingen Bye Bye Buchenwald, Tussen hond en wolf en De Openbaring. Momenteel is hij te zien als acteur in Tonight, lights out! van David Weber-Krebs en werkt hij met unm en Koen De Preter aan een nieuwe voorstelling.

De verleiding is een coproductie van Maarten Westra Hoekzema, Huis van Bourgondië en unm
www.unm.be

 

tekst, regie en spel: Maarten Westra Hoekzema | coaching: Kyoko Scholiers, Louis van der Waal | productie: Maarten Westra Hoekzema, unm, C-mine cultuurcentrum, Cultuurcentrum Berchem, Het Huis van Bourgondië, STUK
Foto: Moon Saris
 

0

Programma

 Volledig programma

Hou mij op de hoogte

Ja! ik wil nieuws per email en/of per post ontvangen.  Inschrijven