Cookies

Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond maakt gebruik van cookies om uw bezoek zo plezierig mogelijk te maken.

Meer informatie

X


print paginaDe Bezige Bij en de Brakke Grond presenteren Onbegrensde ontmoetingen

zo 04 nov 2012 - 16u00

Geweest

Luister naar opname 1
Luister naar opname 2

 

Op deze middag kun je een aantal ontmoetingen tussen jonge Vlaamse en Nederlandse schrijvers bijwonen. Zij schreven elkaar een brief over een belangrijke ontmoeting, die hun leven als schrijver heeft veranderd. Gespreksleider is de Belgische schrijver, journalist en dichter Thomas Blondeau.

De volgende schrijvers gaan met elkaar in gesprek: Daan Heerma van Voss & Y.M. Dangre, Alma Mathijsen & Maarten Inghels, Jeroen van Rooij & Marnix Peeters, Marjolijn van Heemstra & Ivo Victoria. De brieven verschijnen in een special cahier, dat wordt verzorgd door Das Magazin en op de avond zelf aan het publiek wordt uitgereikt.

I.s.m. Uitgeverij De Bezige Bij en literair tijdschrift Das Magazin.
Laat via ons Facebook event weten of je komt.

 

De schrijvers

Daan Heerma van Voss (NL) is schrijver, interviewer en historicus.
Voor zijn interviews voor De Groene Amsterdammer kreeg hij samen met Daniël van der Meer
‘De Tegel’ uitgereikt, een prijs voor het beste journalistieke werk van het jaar (2011, categorie interview). In november 2011 verscheen zijn literaire debuut, de roman Een zondagsman, dat goed werd ontvangen.

Y.M. Dangre (B) is dichter en schrijver.
Hij publiceerde gedichten in tijdschriften zoals Het Liegend Konijn en Deus Ex Machina. Op tweeëntwintigjarige leeftijd publiceerde hij zijn debuutroman Vulkaanvrucht, die werd bekroond met de Debuutprijs. In 2011 maakte hij zijn debuut als dichter met de bundel Meisje dat ik nog moet, die werd genomineerd voor de C. Buddinghprijs.

Maarten Inghels (B) is dichter, schrijver en coördinator van de Eenzame Uitvaart te Antwerpen. een initiatief waarbij een passend gedicht bij de uitvaart van eenzame overledenen wordt voorgedragen.
Eind 2008 verscheen zijn debuutbundel Tumult als zeventiende deeltje in de Sandwich-reeks onder redactie van Gerrit Komrij. Zijn tweede dichtbundel Waakzaam verscheen in 2011.

Alma Mathijsen (NL) is schrijver. Op haar achttiende begon ze voor de jongerenwebsite Spunk. Ze was de helft van het duo Fanny & Alma in Het Parool. Ze schreef vijf toneelstukken en een verhalenbundel. In New York studeerde ze een half jaar Creative Writing aan het Pratt Institute. In 2011 studeerde ze af aan de Gerrit Rietveld Academie, afdeling Beeld & Taal. Haar eerste roman verscheen in september 2011.

Jeroen van Rooij (NL) is schrijver. Hij schreef twee romans, De eerste hond in de ruimte (2010) en Het licht (2012). Daarnaast publiceerde hij essays, kritieken en poëzie in onder meer DWB, nY, Parmentier en hard//hoofd. Jeroens werk is ontvangen met lof, onbegrip, ergernis en onverschilligheid.

Marnix Peeters (B) vestigde zijn naam als rockjournalist bij Humo en als human interest interviewer bij Het Laatste Nieuws. De dag dat we Andy zijn arm afzaagden is zijn debuut en werd juichend ontvangen door o.a. Herman Brusselmans, hij noemde het boek ‘een nieuwe literaire sensatie’.

Marjolijn van Heemstra (NL) studeerde godsdienstwetenschappen en werkt als theatermaker bij Frascati in Amsterdam. Ze schrijft verder voor o.a. Vogue en Volkskrant.
In 2010 kwam haar dichtbundel Als mozes had doorgevraagd uit, die werd genomineerd voor de
C. Buddingh’ prijs en bekroond werd met de Jo Peters Poëzie Prijs. Haar voorlaatste voorstelling ‘Family ’81’ werd genomineerd voor de BNG nieuwe theatermakersprijs.

In september 2009 verscheen de eerste roman van Ivo Victoria (B) Hoe ik nimmer de Ronde van Frankrijk voor min-twaalfjarigen won (en dat het me spijt). Het boek stond op de tiplijst voor de AKO Literatuurprijs, haalde de shortlist voor de Selexyz Debuutprijs 2010 en tevens de longlist voor de Academica Debutantenprijs. Op zes oktober 2011 verscheen de tweede roman van Ivo Victoria, Gelukkig zijn we machteloos. Deze werd genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs 2012


Loop ook eens langs de expositie van Max Pinckers en Michiel Burger. Gratis toegankelijk t/m 4 november.

Programma

 Volledig programma

Hou mij op de hoogte

Ja! ik wil nieuws per email en/of per post ontvangen.  Inschrijven