25 jaar DAAU

Gepresenteerd door Paradiso Amsterdam en de Brakke Grond

Met het aanbreken van het nieuwe jaar, bestaat het Antwerpse DAAU - ook bekend als Die Anarchistische Abendunterhaltung - 25 jaar. Om dat te vieren, brengt de band een retrospectief album uit gecureerd door Rudy Trouvé, de éminence grise van de Antwerpse rock-scene. 

Genoeg materiaal om uit te kiezen, want sinds 1992 al verbazen ze met hun onnavolgbare sound, die een mix is tussen pop, rock, folk en klassiek. DAAU ontroert, verontrust en zoekt het avontuur op. Invloeden uit de hedendaagse muziek, en boven alles een grote emotionele zeggingskracht typeren de unieke sound van dit bijzondere ensemble.

Deze show wordt gepresenteerd door Paradiso Amsterdam en Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond, een inhoudelijk spannende en Vlaams getinte samenwerking tussen beide zalen. Paradiso heeft als een van ‘s lands grootste poppodia goed in de gaten wat beneden de grens muzikaal bruist en rommelt en serveerde jullie de afgelopen jaren regelmatig Vlaamse rijzende sterren: denk Flying Horseman, Oscar & The Wolf, Bazart, Coely en STUFF. Waar het qua context klopt, slaat de Brakke Grond graag de handen in mekaar met Paradiso om de uitwisseling van dergelijk talent tussen Belgie en Nederland nog verder te stimuleren. We verbinden ons inhoudelijk, als grootste fan en promoter van al dat gebruis in de Vlaamse muzieksector, graag op regelmatige basis als partner aan Paradiso, met onze Rode Zaal (je weet wel, met die mooie balkons) als gelegenheidsdecor.

 

 

 

 

Voorprogramma: Slumberland