Abattoir Fermé

Buko

Het Nederlands Theater Festival toont het beste van het Vlaams TheaterFestival.

"Some people never go crazy. What horrible lives they must lead."– Charles Bukowski

 

Onderdeel van het Theater Festival 2017.

www.tf.nl

Op de stoep van een uitgestorven motel treffen twee drinkebroers (Dominique Van Malder en Tom Vermeir) en de bezorgster van een Chinees restaurant (Sung-im Her) elkaar. Met een voorraad drank en een typemachine, op zoek naar de naar de zin en de onzin van het leven. Drinkend, pochend, bluffend en struikelend trachten ze van hun leven een verhaal te maken. Omdat alleen verhalen het leven zin geven. 

BUKO liet zich inspireren door leven en werk van Charles Bukowski (1920-1994), een notoir Amerikaans dichter, schrijver en zuipschuit die woonde en werkte in Los Angeles. Naast duizenden gedichten en kortverhalen schreef hij romans als Women, Pulp, Hollywooden Post Office. Zijn semi-autobiografisch werk portretteert de gokkers, alcoholisten en boefjes uit de ruige achterbuurten van L.A., in een rauwe en directe stijl boordevol geestige dialogen.

Juryrapport Theaterfestival 2017

BUKO is een ware gebeurtenis… Ze voert je van schaterlach naar afgrijzen en weer terug. Met dit magistraal portret demonstreert Abattoir Fermé wat waarlijk populair theater kan en moet zijn: weerbarstig, geestig, ontroerend, grotesk, maar vooral lillend als het leven zelf.

Wat zegt de pers?

★★★★ Theaterkrant.nl
"Fantastisch trainwreck-theater: zo vuig, treurig en banaal en tegelijkertijd zo geestig dat je met pijn in je buik blijft kijken." Lees meer

 

★★★★ Focus Knack
"Een voorstelling die doet wat een mens van het theater verlangt: dit is een feest om naar te kijken en te luisteren, een feest mét een ranzig ruw kantje."

 

★★★★ Het Nieuwsblad
"Abattoir Fermé komt grappiger uit de hoek dan ooit. Een must see."

Credits
RegieStef Lernous
SpelSung-Im Her, Dominique Van Malder, Tom Vermeir
Decor- en lichtontwerpStef Lernous, Sven Van Kuijk & Thomas Vermaercke
TechniekSven Van Kuijk & Thomas Vermaercke/Milan Van Doren/An De Hondt
ProductieAbbatoir Fermé
CoproductieNONA (Mechelen), C-Mine Cultuurcentrum (Genk), Arenbergschouwburg (Antwerpen)
Met steun vanDe Vlaamse Gemeenschap