ADE 2018: Brussels by Night

Subbacultcha x De Brakke Grond: L.A.N. BXL

Dit jaar richten we tijdens Amsterdam Dance Event onze blik op Brussel. In samenwerking met underground muziekplatform Subbacultcha brengen we op zondag 21 oktober het fascinerende, verborgen nachtleven van de Belgische hoofdstad naar Garage Noord met L.A.N. BXL.

Vier Brusselse smaakmakers

Liyo Gong

Eerste naam uit dat verborgen nachtleven is Liyo Gong, naast DJ ook oprichtster van de progressieve clubnacht HE4RTBROKEN. Door emotie in haar sets te brengen laat Gong zien hoe clubmuziek een veel diepere betekenis kan hebben.

Slagwerk

Het collectief Slagwerk balanceert tussen grime, beats, techno en alles dat niet in een bepaalde categorie geplaats kan worden. DJ's Otis, Terrorriba en Quintano zullen je laten horen waarom Slagwerk langzaam maar zeker zijn terrein wint in de Belgische clubscene. 

Golin

De klassiek geschoolde pianist, performance artist Golin switcht zoals ze zelf zegt tussen complete stilstand, wervelende beweging én felle lichtflitsen. Verwacht geen gewone DJ-set maar een complete performance.

Ssaliva

De melancholische ambient electronica & hypnotische pop van Ssaliva vond eerder een plek op de fraaie labels Midlife en Vlek. En is daarmee de perfecte aanvulling op deze avond.

 

Subbacultcha's L.A.N.

Underground muziekplatform Subbacultcha heeft een neus voor al wat onder de radar verschanst zit, ver weg van het vergrootglas der populaire media. Met hun hoofdkwartier in Amsterdam en een vertakking in het Gentse, zorgen ze er tegelijk voor dat die verscholen talenten ongestoord hun ding kunnen blijven doen en dat ze de exposure krijgen die ze verdienen. Aanvankelijk onbekend, maar dus zeker niet onbemind.

L.A.N. (Local Area Network), geïnitieerd door Subbacultcha, is gefocust op het onthullen van de complexiteit en impact van lokale (underground) muziekscenes. De campagne heeft de ambitie deze netwerken en hun aanstekelijke energie in kaart te brengen en te supporten. Samen halen de Brakke Grond en Subbacultcha met L.A.N. BXL vier Brusselse smaakmakers naar Garage Noord.