de Brakke Grond / Paradiso / Beyond the Spoken

Amenra 20th anniversary: The Building of the Free Church

Het laatste weekend van september zal Amenra in haar volle artistieke glorie neerdalen in Amsterdam. In samenwerking met de band, poptempel Paradiso en Beyond The Spoken presenteren we een weekend lang Amenra. Met naast de exclusieve Nederlandse show van 2019 een goedgevuld programma waar verder wordt ingegaan op de thematiek rondom de band waarmee het 20ste jubileum van de excentrieke band wordt gevierd.

The Building of the Free Church

In het monumentale Paradiso zal Amenra op 28 september een volledige avond vullen met naast een eigen show een aantal bevriende artiesten die het gebouw vereren met hun aanwezigheid. 

Bij ons in huis zullen andere aspecten van het artistieke spectrum van Amenra worden getoond in samenwerking met Beyond The Spoken, werkplaats voor niet erkend verlies. Barbara Raes, oprichter van Beyond The Spoken werd door kunstencentrum Vooruit in Gent voorgesteld aan Amenra frontman Colin H. Van Eeckhout. Vanuit hun gezamenlijke interesse voor het vormgeven van rituelen en verbeelden van pijn en verlies stelden ze een programma samen in de Vooruit. Dit werd Amen & Beyond, een festival vol muziek, dans, theater, gesprekken, reflectie en interventies. Nu komt dit bijzondere duo naar Amsterdam en stellen ze samen met de Brakke Grond opnieuw een uniek programma samen. 

Drie dagen lang kan je je onderdompelen in dans, performance, gesprekken, exposities, muziek en videowerk door Amenra en andere kunstenaars rondom thema’s als rouw, verlies en nieuwe rituelen. Waaronder een post-metal-dance performance van choreografe Natalia Pieczuro en Amenra frontman Colin H. Van Eeckhout, de interactieve, confronterende gespreksperformances van Peter Aers en een door Amenra gecureerd muziekprogramma in onze sfeervolle rode zaal. 

Passe-partouts voor het volledige programma zijn reeds uitverkocht. Losse ticket zijn nog wel verkrijgbaar.

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Gemist

Deze agenda items zijn geweest.

vr 27 sep 2019

za 28 sep 2019

zo 29 sep 2019