Amsterdam Fringe Festival: Hendrik Kegels

In A Galaxy Far Far Away

Hendrik Kegels bundelde alle lyrics van David Bowie’s 269 songs en bekroonde deze tot zijn bijbel. Vervolgens las hij ze, analyseerde hij ze en bewerkte hij ze, samen met muzikant Frederik de Clercq, tot een symfonische pop-opera die zich tussen spoken word en een semi-anekdotische songtekst bevindt.

Hallucinante transformatie

In deze hallucinante transformatie toont Hendrik Kegels het verlangen om te ontsnappen aan onze lichamelijke en geestelijke grenzen. Gedurende de performance wordt het publiek meegenomen op een nachtelijke ruimtereis. Een reis waar de planeten en sterren in de vorm van woorden, synths en beats je om de oren vliegen.
 

Trailer
 


Over de performers
 

Hendrik Kegels (1996) studeerde in 2018 af als performer aan de Toneelacademie Maastricht. In zijn werk staat de wereld van kinderlijke verwondering centraal. Hij tracht met zijn voorstellingen herinnering aan deze werelden bij de toeschouwer op te roepen, en ze uit te nodigen om te geloven in dat wat onwaarschijnlijk lijkt. Hij maakt voorstellingen voor o.a. Frascati (Plankton i.s.m. Anna Verkouetern Janssen), Het Paleis (Kier 4+ i.s.m. Kim Karssen) & Het Laagland (Microlepidoptera i.s.m. Sonja van ojen) Als acteur werkte hij samen met Anna Verkouteren Janssen in Stallerhof en The lobster, Jetse Batelaan in Echte Vrouwen Joggen in Regenpak (Theater Artemis & Het houten Huis) & Alexander Devriendt (Ontroerend goed).

Frederik De Clercq (1991) is muzikant en audiomaker. Hij studeerde in 2013 af aan het RITCS als Master in de Audiovisuele Kunsten: Radio en behaalde in 2016 een Bachelor in de pop- en rockmuziek (singer/songwriter) aan PXL-Music. Vandaag is Frederik vooral aan het werk als componist, songwriter en zanger. Zo creëert hij soundtracks voor theater, audiofictie, audiodocumentaires of reclame, begeleidt hij sociaal-artistieke projecten en bestijgt hij het podium als performer met eigen muziekprojecten. Verschillende van zijn werken waren te bekijken of beluisteren op podia en/of radiozenders in België, Nederland en Duitsland. Partners waar Frederik regelmatig mee samenwerkt zijn theaterhuis Het nieuwstedelijk, audioproductiehuis & uitgeverij Het Geluidshuis en audiomakers Wederik De Backer en Lucas Derycke.

Credits
Concept, performance & tekst Hendrik Kegels
Muziekcompositie & uitvoering Studio Ree / Frederik de Clercq
Coaching Lisa Verbelen
Kostuums Elya Tettelin
Kostuums Ruud Anthoni
Fotografie Max Meyer
Grime Lynn Meyer