Amsterdam Roots Festival

Rootszoekers

Familiegeschiedenissen zijn dankbaar materiaal voor theater- en podcastmakers. Amsterdam Roots en Oorzaken presenteren samen een talkshow over het persoonlijke en maatschappelijke belang van dit soort verhalen en de invloed die het heeft op het werk van makers. Moderator is Mahutin Awunou. 

Hoe pak je een zoektocht naar je familiegeschiedenis aan en welke rol heeft het in je artistieke proces. Babs Gons, Lara Nuberg, Otion en deelnemers aan het Rootszoekers, een talentontwikkelingstraject van Amsterdam Roots Festival Rachel Rumai en Fiona Kelatow gaan samen in gesprek en delen hun ervaringen. Met performances van Babs Gons en Otion.

Babs Gons - Spoken word artist, schrijfster en theatermaker - stond op talloze podia in Nederland, droeg voor op radio en televisie en reisde met haar werk af naar o.a. Zuid-Afrika, Soedan, Groot-Brittannië en België. Babs Gons presenteert verschillende programma’s, waaronder de muzikaal-literaire show Babs’ Woordsalon waarmee zo o.a. op Oerol en Lowlands stond.

Lara Nuberg is gewoon een Indisch meisje. Althans, dat is wat ze altijd heeft gedacht. Tot ze tijdens haar studie Geschiedenis besloot om wat dieper in haar familiegeschiedenis te duiken en stuitte op de meest bijzondere verhalen. Inmiddels werkt ze aan een roman over het leven van haar Indische oma. Ook maakte ze audioverhalen voor de tentoonstelling Indo, Indië, Indonesië(maart 2019) in Het Nutshuis in Den Haag. Eerder werkte ze als researcher voor o.m. hoorspelen en het radioprogramma Woord (VPRO).

OTION is een MC singer/songwriter/ Poet en danser geboren en getogen in Amsterdam. Tijdens zijn live loopstation performance creëert hij ritmische, soulvolle soundscapes die hij laat samenvloeien met woorden. 

Rachel Rumai is verhalenverteller en schrijfster. Ze neemt deel aan het Rootszoekers project van Amsterdam Roots Festival, waar zij op zoek gaat naar haar familiegeschiedenis, met wortels in Venezuela en Curaçao. 

Fiona Kelatow is afgestudeerd als Docent Theater aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten te Zwolle. Zij is werkzaam als theatermaker en theaterdocent en werkt voor culturele instellingen zoals de interdisciplinaire leerlijn Kunst is Dichterbij dan je Denkt (KIDD), jeugdtheatergezelschap BonteHond en het Scheepvaartmuseum.

Mahutin Awunou werkt als docent aan de Hogeschool van Amsterdam en is regelmatig te zien als host/moderator bij o.a. Pakhuis de Zwijger en Maas theater en dans. Woonachtig in Rotterdam, met roots in Amsterdam en Benin.

Babs Gons


OTION

 

Fiona Kelatow

Deze activiteit is onderdeel van We Are Public