Annelies Van Hullebusch & Katharina Smets

KOPfKINO FM

Kopfkino: dat is Duits voor alle gedachten en dromen in je hoofd. Een film in je hoofd creeëren, dat is het hersenprikkelende doel van dit geillustreerde hoorspeltheater. 

Twee aan twee neem je plaats aan een lessenaar met hoofdtelefoons. De stemmen van twee radiomaaksters (Annelies Van Hullebusch en Katharina Smets, bekend van de Luister in het Duister-avonden in de Brakke Grond) op het podium nemen je mee in het verhaal van een appartementsblok en zijn bewoners. Aan de hand van liefdesbrieven en vakantiefoto’s van vroeger, interieurs van appartementen en andere treffende objecten ontvouwt zich een heel universum in je ‘kopf’ en wordt het mechanisme van fantasie ontrafeld.

We Are Public

De voorstelling op 23 mei om 19:00 is onderdeel van de We Are Public selectie. Pashouders kunnen telefonisch reserveren. 

Annelies van Hullebusch

Annelies Van Hullebusch (1982) is theatermaakster en verhalenverteller. Haar voorstellingen kenmerken zich door een grote liefde voor detail en verbeeldingskracht en stralen een warme oprechtheid uit. Annelies is een vormzoeker: aan de hand van objecten, kaarten en maquettes, maar evengoed liedjes en boekjes, zoekt zij telkens naar de beste vorm die de inhoud nodig heef.t

Kopf·ki·no : 1. Deine Gedanken und Träume sind Kopfkino; 2. Cinema in je kopf; 3. Geluiden die je hoofd leiden.

Wat zegt de pers?

"Annelies Van Hullebusch weet als geen ander met haar knip- en plakwerk, met haar tekeningen, met haar knutselwerk, met haar theater der dingen een blijvende indruk na te laten. Als je nu een desolaat flatgebouw ziet, zul je er wellicht een eigen film in je hoofd over maken."
★★★★ Theaterkrant.nl

"Smet en Van Hullebusch verruimen de zinnen door langs je trommelvlies een beeldscherm op te trekken in je kop."
★★★ De Standaard

Het thuisgevoel van Annelies Van Hullebusch

In het kader van THUIS [een gebruiksaanwijzing] vroegen we Annelies Van Hullebusch welke dingen bij haar voor een ultiem thuisgevoel zorgen. Bekijk hier de video.

Spel Katharina Smets en Annelies Van Hullebusch
Van Wande Eyckerman, Katharina Smets, Clara Hermans, Klaartje Vermeulen en Annelies Van Hullebusch
Muziek Tim Vandenbergh
Eindregie Wanda Eyckerman
Ontwerp bankjes Staf Van Hullebusch
Uitvoering bankjes Kopspel vzw
Zakelijke ondersteuning Klein Verzet
Stemmen Karel Van Bosch, Freddy Verley, Luc Van Peer, Sasha, Hanno Van den Eynde, Maurice
Coproductie WATMARWAS, RATAPLAN vzw en ENTERfestival
Met de steun van de Vlaamse Gemeenschap, District Borgerhout, Stad Antwerpen
Scenefoto's Clara Hermans