Benjamin Verdonck & Willy Thomas

Wat ik graag zou zijn als ik niet was wat ik ben

De titel Wat ik graag zou zijn als ik niet was wat ik ben is ontleend aan een boek van Césare Bruto, een Argentijns journalist die jarenlang komische en brutale columns schreef. In dit boek laat hij iemand aan het woord die onverbloemd en met de onvermijdelijke simplismen uiteenzet hoe hij de dingen aan zou pakken mocht hij vakbondsleider zijn, of tandarts, uitvinder, kasteelspook, voorzitter van een vredesconferentie, Sint-Bernardshond, enzovoort.

 

Benjamin Verdonck en Willy Thomas zien de licht absurde verhalen als een opeenstapeling van pogingen om richting te geven aan een bestaan in een steeds complexere, absurde wereld. Heelal, sneeuw, mens, worst, vuurvliegjes, verbinding, blikje. 

Na 313/misschien wisten zij alles en Global Anatomy werken Willy Thomas en Benjamin Verdonck opnieuw samen aan een voorstelling. 

 


Audio inleiding

Bereid je voor op deze voorstelling wanneer je maar wilt met deze audio-inleiding.

Luister hier


Meer Benjamin Verdonck

Benjamin Verdonck heeft een mooi kunstboek gemaakt. Even I must understand it is een gids doorheen Verdoncks voorstellingen, installaties en tentoonstellingen sinds 2015. Hij overdreef een beetje met de boekpresentatie, want dat werd ineens een heel toffe tafeltoneelvoorstelling die we je niet willen onthouden. Het heet Het houten ezeltje en is op 21 april te zien binnen het Pop Arts Festival in de Brakke Grond. Dan is ook het boek te koop.

Lees meer

“Mijn nonkel Aquilez zegt dat er twee soorten uitvinders zijn: zij die heel hun leven studeren en studeren, en zij die ineens een uitvinding verzinnen en klaar. Ik zou graag een verrassingsuitvinder worden.” 
- Césare Bruto 

 

We Are Public

De voorstelling op 7 april is onderdeel van de We Are Public-selectie. Leden kunnen reserveren door te bellen met de kassa.

Flitsbezoek

Combineer je voorstellingsbezoek met een kijkje in de foto-expositie van Tom Callemin. Op vrijdag 7 april is er bovendien een vliegensvlugge rondleiding door de tentoonstelling. Om 19:45 verzamelen in de foyer van de Brakke Grond. 

Lees meer

Wat zegt de pers?

"Verdonck en Thomas doen wat zo nodig én plezant is: ze boren hun heerlijke rijke verbeelding aan om onszelf op de meest speelse manier te laten nadenken over empathie en het eventuele gebrek eraan."

"Verdonck en Thomas vieren de speelsheid en nodigen ons in al hun guitigheid uit tot confronterende zelfreflectie over wie we zijn, wie we zouden kunnen zijn en wie we - al dan niet stiekem - niet willen zijn."

Uit: Focus Knack. Lees meer

 

★★★★ De Morgen
"Je kan je ogen niet van dit toverspel houden."

★★★★ Het Parool
"Verdonck en Thomas leveren een zorgvuldige voorstelling af waarvan de kracht zit in zijn slimme eenvoud."

★★★★ Theaterkrant.nl
"Speelwarmte ondergedompeld in dwarrelende sneeuw."

★★★ De Volkskrant
"Kinderlijk, absurd en toch herkenbaar als maatschappijkritiek."

★★★★ NRC Handelsblad

Van en met Willy Thomas, Benjamin Verdonck
Naar Césare Bruto
Vertaling Orlando Verde
Bewerking Willy Thomas, Benjamin Verdonck
Dramaturgie Carolina Maciel de França
Productie Toneelhuis
Coproductie Arsenaal / Lazarus