Berlin

Tagfish

Zes mensen aan tafel. Mensen die elkaar in het echte leven nooit ontmoeten. De architect, stadsplanner, professor, onderhandelaar, journalist en de verwonderde. Ze wachten op de sjeik, want er is nogal wat te bespreken over de nieuwe bestemming van leegstaand erfgoed in het Ruhrgebied. Tagfish is een pokerterm en omschrijft een speler aan tafel die geen risico’s neemt en een makkelijke prooi is voor zijn tegenspelers. Het materiaal en de personages zijn documentair en de uitwerking is een technisch hoogstaande voorstelling.

Zollverein, ‘die schönste Zeche der Welt’, de mooiste mijnsite ter wereld. Een verlaten UNESCO werelderfgoed site in Duitsland, waar plannen in de maak zijn om een luxehotel en een school te bouwen. Sjeik Hani Yamani is geïnteresseerd om in het project te investeren. Terwijl de sjeik wacht op duidelijke richtlijnen en toestemmingen, wachten de Duitsers op hun beurt op een handtekening van de investeerder.
Een verhaal over wachten en een conferentie die in realiteit nooit plaatsvond.

Berlin projecteert de zes betrokkenen aan een tafel, mensen die elkaar in realiteit nooit ontmoetten, een samengestelde ontmoeting. Een zevende stoel is leeg. Terwijl ze wachten op de komst van de sjeik, ontstaat er een discussie over de mogelijke toekomstplannen voor de site. 

 

Let op:

Duits en Engels gesproken. Op 22, 24 en 26 sep met Engelse ondertiteling. Op 23 en 25 sep met Nederlandse ondertiteling.

Ook nog te zien in

Den Bosch, Utrecht, Almere, Eindhoven en Rotterdam

Randprogramma's

Aansluitend aan de voorstelling bestaat op donderdag 24 september o.l.v. journalist Pieter bas van Wiechen, de mogelijkheid een nagesprek met Bart Baele en Yves Degryse, de makers van Tagfish, en bottom-up stadsontwikkelaar Eva de Klerk te bezoeken.

Na een kick- of door de architect en voormalige vluchteling Ergyn Dubovci willen we  op zaterdag 26 september  onder leiding van moderator Sjors Talsma met planologen, stedenbouwkundigen en architecten in kleine groepjes gaan brainstormen over de vraag: Wat kan herontwikkeling voor de integratie van vluchtelingen betekenen?
We hopen vanwege deelname van experts met verschillende achtergronden op interessante en innovatieve resultaten.

 

Concept Bart Baele, Yves Degryse
Soundtrack Peter Van Laerhoven
Met Hans-Jürgen Best, Christoph Finger, Rolf Heyer, Wolfgang Kintscher, Kaspar Kraemer, Thomas Rempen, het Consolidation koor, Kostas Mitsalis
Geluid Tom De With, Maarten Moesen, Dimitry De Cock, Bas de Caluwé
Interviews Yves Degryse
Camera Bart Baele
Productie Natalie Schrauwen
Scenografie Linde Raedschelders
Videosysteem Manu Siebens, Fisheye
Kostuums Kristin Van der Weken, Kim Troubleyn
Assistent post-productie Frank Lanssens
Schetsen hotel Kim Troubleyn
Techniek Lilith Tremmery, Jeroen Wuyts
Ondertitels Sabrina Apitz
Coproductie Theater der Welt Mülheim, STUK Leuven, Festival Temps d' images / La Ferme du Buisson, Wiener Festwochen.
Met de steun van De Vlaamse Overheid