Beyond the Black Box: Vrijdag

Beyond the Black Box

Ontdek nieuwe kunstenaars die de bestaande conventies openbreken en experimenteren met hybride vormen terwijl je ronddwaalt langs alle hoeken en gaten van de Brakke Grond. Van een spectaculair dans-performance-concert tot een intieme 1-op-1 vertelling in een hangmat.

Tickets

Dagkaarten voor Beyond the Black Box zijn nu te koop via de ticketknop rechtsboven. Een dagkaart geeft toegang tot de voorstelling in de Grote Zaal en de doorlopende installaties. 

Daarnaast staan er intiemere werken op het programma voor een kleiner publiek onder de naam Up Close. Tickets voor Up Close onderdelen zijn alleen op de avond zelf aan de kassa te koop à €5, in combinatie met een dagkaart.

Programma

Rainbow - Nazanin Fakoor

Wij zijn het resultaat van eindeloze reflecties, zoals een regenboog. Geïnspireerd op The Conference of the Birds van de Perzische dichter Farid ud-Din Attar, reflecteert kunstenaar Nazanin Fakoor op de mythe van een enkelvoudige nationale identiteit, terwijl ze het verschil viert. Op de vrijdag van Beyond the Black Box is Rainbow te zien als performatieve installatie, op zaterdag als muziektheatervoorstelling met een tienkoppig koor.

Vanity of Vanities - Sarah & Charles

Tijdens Beyond the Black Box presenteren Sarah & Charles de installatie Vanity of Vanities, een oneindige Instagramfeed die geactiveerd wordt door een performance met de titel The Creative Spa.

The Creative Spa

In een performance over informatie-fastfood, ijdelheid, fictie en bewegingsdrang gaan kunstenaarsduo Sarah & Charles op zoek naar de ultieme vorm van overgave. In The Creative Spa nodigt een performer je uit in een creatief wellnessoord, waar je beslissingen even kunt uitstellen.

Collectief Walden, een ecologie

Collectief Walden bestaat uit een scenograaf, een beeldmaker/filosoof, een bioloog/muzikant en een dramaturg/filosoof. Volgens hen zijn er geen ‘buitenstaanders’ in een  tijdperk van klimaatchaos.

Collectief Walden geeft vanuit hun ecologische denken over kunst vorm aan de gemeenschappelijke ruimtes van Beyond the Black Box. Er zijn vier verschillende installaties en interventies te ervaren uit hun ENERGIE-reeks: ENERGIE no. 1 OLIE, ENERGIE no. 2 IJS, ENERGIE no. 4 WARMTE en ENERGIE no. 5 HITTE. Daarnaast is het collectief de hele festivalperiode aan het werk in de Brakke Grond.

The scenic route home - Emi Kodama

Luister naar een verhaal terwijl je door een microscoop kijkt naar het landschap dat zich onder de lens ontvouwt. Wat zie je en wat hoor je?

Without You - Rita Hoofwijk

In een tuin in Japan staat een telefooncel met een ‘windtelefoon’. Er is geen andere kant van de lijn. De gesproken woorden worden via de wind naar de afwezige ander gebracht. Without You is een installatie die zich afspeelt in een landschap, zonder jou. Hoe ziet de wereld eruit in jouw afwezigheid? Wat blijft er over en wie blijven er achter?

 

GEANNULEERD: Sien Vanmaele & Rani Decock - KOOKWORKSHOP TER VOORBEREIDING VAN HET EINDE VAN DE WERELD Deel 2: DESEM

Wat eten we na de apocalyps en hoe bereiden we ons hierop voor? Rani Decock en Sien Vanmaele leggen in een kookworkshop ons dagelijks brood onder de microscoop en ontdekken een magisch universum van bacteriën.

Let op

Wegens onvoorziene omstandigheden is de workshop helaas geannuleerd.

Inter-face - Benjamin Vandewalle

Waar stop ik, en begin jij? Met Inter-face creëert Benjamin Vandewalle een mini-black box waarin iedereen tegelijk acteur en toeschouwer is. Deze installatie bevraagt de notie van het zelf op een tasbare manier.

Micro-sphere - Benjamin Vandewalle

De stelregel “zo boven, zo beneden” wordt toegeschreven aan het hermetisme, dat ervan uitgaat dat de micro- en macrokosmos zeer nauw met elkaar verbonden zijn. In Micro-sphere bekijken we van dichtbij wat zich afspeelt onder onze voeten.

WECK - Eva Julia Bervoets

Kunnen we de natuurlijke grenzen van het menselijk lichaam doorbreken? Of geven deze grenzen betekenis aan ons menselijk bestaan? Deze beklemmende videoinstallatie probeert de paradox van het cryonisme te vangen, de procedure waarbij mensen die klinisch dood zijn worden ingevroren. Een poging om het lichaam te behouden voor een nog onbekende toekomst. WECK is een ode aan het menselijk lichaam in transitie.

Up Close voorstellingen

The Senders - Stav Yeini

Tijdens deze performance worden al je zintuigen aangesproken. Choreografe Stav Yeini maakte een immersieve performance waarin het publiek op kussens ligt en sensorische stimuli toegediend krijgt.

We Do Matter - Nick Steur & Matea Bakula

Beeldend kunstenaar Matea Bakula en kunstenaar/performer Nick Steur stelden zich de vraag: wat als we de materialen waar we zelf vaak mee werken en onoverkomelijk aan zijn gehecht - chemisch polyurethaan en onbewerkte steen - samenvoegen? Kunnen deze materialen zich, ondanks hun enorme verschillen, toch aan elkaar hechten? We Do Matter bestaat zowel uit een performance als een installatie waarin materiaal en mens opnieuw een verbinding aangaan.

Beyond the buildings, the clouds are a mountain range - Emi Kodama

Een 1-op-1 performance waarbij je als bezoeker in een hangmat ligt en naar een verhaal luistert. In haar werk speelt Emi Kodama met de fysieke ervaring van een voorstelling.

Reconstructie van een schuilplaats - Salomé Mooij

In deze interactieve performance bouwt Salomé Mooij samen met het publiek een schuilplaats na, waar je even kan ontsnappen aan het ritme en het lawaai van de stad.