BOG.

GOD.

In GOD. doet BOG. een poging het onderwerp geloven te benaderen. GOD. gaat over het verlangen alles te willen vatten, over het benoemen van het onbenoembare, het begrijpen van het onbegrijpelijke.

Wij mensen, sukkels der natuur, op zoek naar zin, naar richting, een weg, een iemand, een iets, een het, een dat, een antwoord op de vraag: “waarom?”. GOD. gaat over het verlangen alles te willen vatten, over het benoemen van het onbenoembare, het begrijpen van het onbegrijpelijke. Over dat wat we niet zeker weten maar toch in geloven: in de liefde, jezelf, buitenaards leven, durfkapitalisme. GOD. gaat over de poging elkaar te begrijpen totdat we niks meer hoeven te zeggen. In GOD. doet BOG. een poging het onderwerp geloven te benaderen. Een poging om dichtbij te komen.

 

Teasers

 

 

BOG. online

bogcollectie.com
facebook.com/bogcollectie
twitter.com/bogcollectie

Tournee

Première in De NWE Vorst, Tilburg (Do 5 nov), daarna tournee door Nederland en België.

 

Inleiding & nagesprek

Op Di 10 nov is er een nagesprek o.l.v. theaterprogrammeur Marijn Lems met de makers. 

Op Do 12 nov is er om 20u00 een openbare inleiding op de voorstelling door dramaturg Roos Euwe.

Beiden zijn vrij toegankelijk en je hoeft je niet aan te melden.

We Are Public

De voorstelling van woensdag 11  november kun je gratis bezoeken met je We Are Public-pas. Telefonisch reserveren is mogelijk op het nummer 020 6266866. Vermeld hierbij dat je We Are Public-lid bent. Kaartjes kunnen tot een half uur voor aanvang opgehaald worden bij de kassa bij vertoon van je We Are Public-pas en identiteitsbewijs.

BOG.Collectie

BOG. is de collectie van theatermakers Sanne Vanderbruggen, Benjamin Moen, Judith de Joode en Lisa Verbelen. BOG. maakt werk vanuit het verlangen naar overzicht, naar het uitstallen, het benoemen, het uitvouwen, het uitzoomen, het rangschikken, categoriseren en opsommen van alles waar de mens vat op tracht te krijgen maar te groot is om vast te pakken.
BOG. maakte de voorstellingen BOG. een poging het leven te herstructureren (2013) en MEN. de mening herzien (2014). De voorstelling BOG. won de KBC-Jongtheaterprijs op Theater aan Zee, de tekst werd geselecteerd voor de Taalunie Toneelschrijfprijs en won de Prijs van de Studentenjury. Met MEN. won BOG. de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs 2015.

De Jury van de BNG Bank Nieuwe Theater­makers­prijs over BOG.: “Met het woord als wapen maakt BOG. een swingend stuk over de mening en het hebben van een mening. Een minutieuze analyse van menselijk gedrag gevangen in een ritmische woordenbrij. Het levert een herkenbaar, integer en humoristisch portret op van een zoekende samenleving. Maar we zien vooral ook vier mensen die met ontzettend veel plezier staan te spelen en ons steeds weer op het verkeerde been zetten.

Van en met Benjamin Moen, Lisa Verbelen, Judith de Joode, Sanne Vanderbruggen
Eindregie Erik Whien
Dramaturgie Roos Euwe
Advies scenografie Wikke van Houwelingen
Advies muziek Stan Vreeken
Productie en zakelijke leiding Anne Baltus
Technische productie Emiel Rietvelt
Publiciteit Dieke van der Spek
Grafisch werk Ward Heirwegh
Met steun van De Brakke Grond, Het Zuidelijk Toneel, BesteBuren, Detheatermaker en Fonds Podiumkunsten