BOG. / Het Zuidelijk Toneel / hetpaleis

KID. (8+)
Gepresenteerd door De Krakeling

Volwassenen zijn geen kinderen en echte kinderen worden nooit volwassen. Of is het omgekeerd? Met KID brengt BOG. twee voorstellingen in één over de verschillen en overeenkomsten tussen kinderen en volwassenen. 

Kinderen worden altijd volwassen en volwassenen zijn soms nog steeds kinderen. Of is het omgekeerd? KID bestaat uit twee bijzondere voorstellingen in één. Als kind en als volwassene zie je de voorstelling allebei vanaf de andere kant. BOG. onderzoekt op verrassende wijze de verschillen en overeenkomsten tussen volwassen en kind-zijn. 

 

Beleef Goesting en proef het verschil!

Er wordt veel bijzonder jeugd- en jongerentheater gemaakt in Vlaanderen. Onder het label Goesting, een samenwerkingsverband van Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond, De Krakeling en Stadsschouwburg Amsterdam, brengen wij het beste Vlaamse (jeugd)theater naar Amsterdam.  

Wat zegt de pers? 

 

De Volkskrant
"Zij (kinderen van 8 tot ongeveer 14 jaar) horen wat wij zingen (in opdracht van de makers) en zien wat wij door luikjes aanreiken. Die opzet pakt hilarisch uit. Vooral door het onderwerp. BOG. wil de (aanstaande) tieners laten zien hoe de diersoort 'volwassenen' zich doorgaans gedraagt. En dat is behoorlijk dom." Lees hier de volledige recensie. 

Theatergroep BOG., Het Zuidelijk Toneel & hetpaleis
Van en door Judith de Joode, Benjamin Moen, Sanne Vanderbruggen, Lisa Verbelen
EindregieJetse Batelaan (Theater Artemis)
Scenografie Decoratelier Jozef Wouters
Dramaturgie Roos Euwe
Zakelijke leiding Anne Baltus
ProductieleidingVera Vlot
Technische productie Emiel Rietvelt