Brainwash Festival in De Brakke Grond

Brainwash Talks / Benjamin Vandewalle

In het kader van het Brainwash Festival vinden op 28 oktober in de Expo Zaal van De Brakke Grond de Brainwash Talks plaats, waar onder andere Dirk De Wachter, Marjolein van Heemstra, Eva Rovers en Michael Foley aan deelnemen. Alle prominente sprekers vertellen hun beste idee, zo vraagt psychiater Dirk De Wachter zich af of we niet wat ongelukkiger mogen zijn en denkt Douwe Draaisma na over de waarde van herinneren. In de Rode Zaal zullen verschillende lezingen plaatsvinden van verschillende denkers: filosoof Ger Groot komt uitleggen waarom democratie snakt naar sterke leiders, cultuurgeschiedkundige Eva Rovers heeft het over de ontluikende revolutie en hoogleraar internationale financiële ontwikkeling Dirk Bezemer neemt je mee naar de oorsprong van geld en schuld. 

 

 

 

 

 

 

Buiten op het Nesplein zal de Vlaamse kunstenaar Benjamin Vandewalle neerstrijken met zijn performatieve installatie "Peri-Sphere". De installatie speelt in op onze perceptie. Vanuit het idee dat de manier waarop wij de publieke ruimte waarnemen ook beïnvloedend is op het handelen binnen diezelfde publieke ruimte. Er wordt plaatsgenomen in een mobiel periscopisch systeem waarmee de ruimte anders zal geobserveerd en ervaren worden. Je verbeelding neemt het over wanneer je de wereld bekijkt vanuit andere perspectieven. Dit kan je allemaal meemaken, 28 oktober vanaf 14:00 aan de Brakke Grond

Brainwash is een driedaags festival op verschillende locaties in Amsterdam dat een tachtigtal uiteenlopende nationale en internationale denkers in dialoog brengt. Persoonlijke en  filosofische vragen waar je vandaag en morgen van wakker ligt worden door filosofen, artiesten, schrijvers,… beantwoord en in vraag gesteld.

Het is ondertussen een jaarlijkse gelegenheid om na te denken over o.a. digitalisering, genderproblematiek, diversiteit, kunst in een moderne wereld en andere maatschappijkritische thema’s. Wederom topics die aanzetten tot denken en waarop je heel wat repliek kan leveren. Tussen deze verrijkende denkmomenten is het programma aangevuld met livemuziek, toneel, literatuur en film.

Samengevat: een divers festival met een even variërende line-up die ook enkele Vlaamse sprekers naar Nederland brengt: Damiaan Denys, Dirk De Wachter, Charlien Adriaenssens, Olivia U. Rutazibwa en Anna Luyten.

Lees meer