Brainwash / HUMAN / Deburen

Brainwash Talks

Welke problemen moeten we over vijftien jaar hebben opgelost? Met andere woorden: wat zijn de grote persoonlijke en maatschappelijke vraagstukken waar we nú mee aan de slag moeten? Op 10 maart leggen Brainwash Festival, Human en deBuren die vraag voor aan schrijvers, filosofen, wetenschappers en kunstenaars in een nieuwe serie Brainwash Talks.

Deburen denken mee

Naar aanleiding van het vijftienjarig bestaan van deBuren, scherpen we het format aan en nodigen we Vlamingen en Nederlanders uit om na te denken over de volgende vraag: welk probleem moeten we over vijftien jaar hebben opgelost?

In talks van telkens twaalf minuten spreken bekende en minder bekende denkers zich uit. Vanuit hun eigen, verrassende perspectief zullen deze sprekers je blik kantelen met onverwachte inzichten, nieuwe ideeën en veel stof tot nadenken. De talks worden live opgenomen door Human en uitgezonden op NPO. Johan Fretz presenteert. 

De talks worden live opgenomen door Human en uitgezonden op NPO.

Het programma

Brainwash Talks #1 
11:00 - 13:30 uur


Met: Frank Heinen (schrijver en journalist), Nic Balthazar (schrijver, film- en televisiemaker en klimaatdenker), Emma Lesuis (storyteller), Jan Rotmans(hoogleraar transitiekunde), Koert van Mensvoort (kunstenaar, filosoof en wetenschapper), Renée Frissen (oprichter OpenEmbassy en actieonderzoeker), Rachida Lamrabet (schrijver en jurist), Geert Buelens (hoogleraar en essayist).

 

Brainwash Talks #2 
15:00 - 17:30 uur


Met: Anaïs Van Ertvelde (historica), Anton Jäger (onderzoeker en populisme-expert), Melat G. Nigussie (columnist en medeoprichter collectief Belgian renaissance), Rebekka de Wit (theatermaker), Frank Westerman (schrijver en journalist), André Manuel (muzikant en cabaretier), Elke Van Hoof (klinisch psycholoog), Khalid Benhaddou (imam)


Praktische informatie:
Datum: 10 maart
Tickets: € 15 per blok | dagticket € 25
Voertaal: Nederlands
*Deur opent 30 minuten vooraf, zorg dat je op tijd binnen bent i.v.m. live opnames.