broeder Dieleman en anderen

A night by Colin H. Van Eeckhout

Één dag voor het eigen optreden in Paradiso vult Amenra frontman Colin H. Van Eeckhout het podium onze Rode Zaal met bevriende bands en gelijkgezinde artiesten. Eerste naam op het affiche is de eigenzinnige Zeeuws-Vlaamse muzikant broeder Dieleman. 

broeder Dieleman

Naast het Zeeuws dialect is vooral Zeeland zelf erg bepalend voor de muziek van broeder Dieleman; het alter ego van Tonnie, een boomlange man uit Middelburg. De singer-songwriter maakt een eigenzinnig soort gospel in het Zeeuws Vlaams dialect.

Al jaren verheugde hij huiskamers en podia in Zeeland met liedjes vol zonde en zaligheid, met op de achtergrond altijd het Zeeuwse landschap, bezongen als een oord vol mystiek. In 2012 debuteerde hij met ‘Alles Is IJdelheid’, dat hem ook buiten Zeeland introduceerde als bijzonder muzikant. Inmiddels tourde hij het ganse land door, tot onze zuiderburen aan toe, en zijn oeuvre werd inmiddels uitgebreid tot drie albums, een EP, meerdere soundtracks en projecten en zelfs een split 7" met Amerikaanse folkheld Bonnie 'Prince' Billie, waarop zij elkaars lied vertaalden en coverden na een gezamelijke tour. Zowel in zijn teksten als in de muziek zit ruimte en lucht. Het duurt zolang het duurt, maar uiteindelijk komt ieder lied aan bij de bestemming.

Binnenkort meer

Wie er naast broeder Dieleman op het podium zullen staan wordt binnenkort bekend gemaakt.