Céline Timmerman

POUCH

POUCH biedt je een frisse blik op de relatie tussen moeder en kind. Vijf langharige meisjes tussen de 7 en 10 jaar spelen de voorstelling. Hun kwetsbaarheid staat centraal, maar zijn ze wel zo kwetsbaar als ze lijken?

Céline Timmerman (Oostende,1990) is theatermaker en actrice. Haar artistiek werk situeert zich binnen de performance, fysiek theater en beeldende kunst. Kenmerkend in Célines werk is de donkere humor, fijngevoelige traagheid en haar voorliefde voor wol. Telkens is ze op zoek naar een intrigerende spanning tussen kind en volwassene op scene. Céline studeerde in 2012 af als Bachelor leraar in de beeldende kunsten aan de Hogeschool Gent. Daarna zette ze haar studies verder als Bachelor theatermaker aan de Toneelacademie Maastricht waar ze afstudeerde in 2016 met de voorstelling ‘Bodemloos’. Deze voorstelling speelde in GC Nekkersdal (Brussel), CAMPO (Gent) en Het Entrepot (Brugge). Verder werkt ze freelance als coach, dramadocent en actrice in verschillende projecten.

De creatie ‘Pouch’ is haar debuut. Ze kiest er expliciet voor om met kinderen te werken, omwille van hun onschuldige en vrije blik op de wereld. Creëren met kinderen maakt je als theatermaker nederig. Vanuit dit spanningsveld tussen een volwassen, ervaren blik en een onschuldige open blik wil Céline haar volwassen publiek recht in de ogen kijken. Zitten we niet vastgeroest in oude denkpatronen? Kunnen we een manier vinden om onze manier van leven aan te passen? We spelen in op de maatschappij voor de toekomst van onze kinderen, maar luisteren we wel genoeg naar hen?

Met steun van de Jeugddienst Brugge en Het Entrepot.

Credits
Concept/regie/spelCéline Timmerman
SpelJitse Vande Walle, Lilly Ann Kunkle III, Sam Bruneel, Falke Van Volcem en Margot Lievens
DecorPeter De Blieck, PL/NK
MuziekBenjamien Lycke
KostuumMathilde en Céline Timmerman
AllroundElke en Frauke Leenhouwers
TechniekSanjana Duijck