Choreographic Coding Lab

Moving Matter(s) - A panel on code, choreography and dance data

Tijdens het Choreographic Coding Lab brengen de Brakke Grond en FIBER dansprofessionals, creatieve coders, interactiedesigners en mediakunstenaars samen om in multidisciplinaire teams een week lang te werken aan het vertalen van choreografie en dans in een digitale vorm. Vanaf 6 mei zijn ze in de Brakke Grond aan het werk. Op vrijdag 12 mei presenteren we een panelgesprek met experts op de gebieden van creatieve coding, interactie-ontwerp, dans en choreografie. Met: Scott deLahunta (Motion Bank/CCL), Maaike Bleeker (Utrecht University), Ruairi Glynn (Bartlett School of Architecture – Design for Performance & Interaction Masters) en Gaby Wijers (LIMA).

Voor het programma van het panelgesprek bekijk de Engelse pagina.

Choreographic Coding Lab

Choreographic Coding Lab is een project van Motion Bank.Motion Bank begon als een vierjarig onderzoeksproject van het bekende Duitse dansensemble The Forsythe Company (nu The Dresden Frankfurt Dance Company). Tussen 2010 en 2013 ontwikkelde Motion Bank een platform voor onderzoek naar de dans- en performancepraktijk met als belangrijkste doel het digitaliseren van danspartituren. De choreografieën en maakprocessen van dansmakers als Deborah Hay, Jonathan Burrow & Matteo Fargion, Bebe Miller en Thomas Hauert zijn in deze periode digitaal toegankelijk gemaakt en terug te vinden op de website motionbank.org.

De Choreographic Coding Labs worden wereldwijd met steeds nieuwe partners georganiseerd en zijn onderdeel van Motion Bank Fase Twee. De Labs zijn erop gericht creatieve coders, onderzoekers en dansprofessionals samen te brengen, duurzame samenwerking te stimuleren, expertise en tools te delen en onderzoek te doen naar het vertalen van choreografie naar een digitale vorm. Het Lab biedt een selecte en gespecialiseerde groep creatieven de mogelijkheid om intensief met deze materie aan de slag te gaan. 

Programma Coding Lab:

Ma 8 & Di 9 mei / 17:00
Guided Tour 
Wo 10 mei / 17:00 - 20:00
Open Lab Sessions
Vr 12 mei / 13:00 Moving Matter(s) – A panel on code, choreography and dance data.

FIBER Festival 2017

11 t/m 14 mei in de Brakke Grond en andere locaties in Amsterdam.
Lees meer

Samenwerking de Brakke Grond, FIBER, Choreographic Coding Lab en ICKAmsterdam

Naar aanleiding van het FIBER Festival nodigen de Brakke Grond en FIBER het Choreographic Coding Lab uit om naar Amsterdam te komen. CCL Amsterdam wordt georganiseerd met medewerking van internationaal dansplatformICKAmsterdam. Drie van hun gastchoreografen zullen deelnemen aan de workshop en hun werkpraktijk delen.

FIBER Festival

FIBER Festival is een ontmoetingsplek voor makers en liefhebbers van kunst, muziek en digitale cultuur. Het bomvolle programma met audiovisuele performances, live/dj sets, installaties, lezingen en labs geeft een avontuurlijk publiek inzicht in complexe onderwerpen als artificiele intelligentie, bots, digitale productietechnieken, hybride materialen, en de vraag hoe techniek de toekomst zal beinvloeden. FIBER Festival 2017 vindt plaats van 11 tot 14 mei op meerdere locaties in Amsterdam waaronder Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond.