CIE AUGUSTUS

Julia

Zes pas afgestudeerde makers aan de Toneelacademie van Maastricht schrijven en spelen een nieuwe tekst: Julia.

Van de twee verwende dochters die Augustus had, spitst onze voorstelling zich toe op het leven van Julia.
De voorstelling Julia toont een leven waarin alles moet wijken voor politieke spelletjes, ook oprechte liefde. Maar in een leven waarin driften onderdrukt moeten worden, slaat de passie dubbel zo hard terug.
In Julia onderzoekt CIE AUGUSTUS machthebbers en machtsstructuren vandaag en spiegelt die aan één van de eerste grote machthebbers, de Romeinse keizer Augustus. CIE AUGUSTUS onderzoekt het spanningsveld tussen mens en politiek, tussen vader en veldheer, tussen wrok en grootmoedigheid.
Zo wil CIE AUGUSTUS echtelijke trouw, machtsspelletjes, de liefde, de wanhoop en de haat laten samenkomen op het speelveld van de wereldpolitiek.

CIE AUGUSTUS ontstond in de wandelgangen van de Toneelacademie van Maastricht, waar Hein Mortier, Jens Platteau, Erik Spijkerman, Annelore Smits en IJfke Verweij elkaar vonden als spelers tijdens de vele spelopdrachten en als makers die vanuit verschillende invalshoeken een thema benaderen. In de zomer van 2016 trokken ze samen met theatervormgever Barbara De Laere naar Autreville St Lambert in Frankrijk, met de geschiedenis van keizer Augustus onder de arm.

Vandaar ontleent CIE AUGUSTUS haar naam aan de eerste Romeinse keizer, Augustus. De groep is gefascineerd door historische feiten en menselijke verhalen en slaat daarbij altijd de brug naar het hier en nu.

CIE AUGUSTUS is een Belgisch-Nederlands collectief dat bestaat uit zes makers die samen spelen, schrijven en experimenteren om tot een theatertaal te komen die sober en helder is, maar ook poëtisch en brutaal durft te zijn. Augustus wil nieuw repertoire ontwikkelen, met grote gevoelens maar evengoed met humor.

Onderdeel van het Amsterdam Fringe Festival 2017.

www.amsterdamfringefestival.nl

Concept & spel Hein Mortier, Jens Platteau, Erik Spijkerman, Annelore Smits en IJfke Verweij
Vormgeving Barbara De Laere