de Brakke Grond / mister Motley

Boeklancering #1 Kan niet bestaat niet

Iedere maker koestert wel een werk dat hij of zij nooit heeft kunnen maken. Misschien vanwege een gebrek aan geld of tijd, wellicht zaten de zwaartekracht of andere natuurwetten dwars of bleek een ander al met dat geniale idee te zijn weggelopen. Kan niet bestaat niet is het eerste event in een driedelige reeks over kiezen, het in- en uitsluiten van informatie en het sleutelen aan een verhaal.

Kan niet bestaat niet

In de Rode Zaal zullen twintig sprekers een werk ontsluiten dat om welke reden dan ook het daglicht nooit heeft mogen zien. Deelnemers zijn: Yair Callender, Raquel van Haver, Patricia Kaersenhout, Henk Visch, Tinkebell, Vibeke Mascini, Afra Einsma, Niek Hendrix, Jappe Groenendijk, Rinke Nijburg, Maurice van Es, Susan Kooi en anderen. De avond wordt gemodereerd door Aukje Dekker. 
 

Kan niet bestaat niet is deel één van een serie momenten om Mister Motley's publicatie Dit is een vertaling te vieren. In dit boek worden de mooiste artikelen van de afgelopen jaren van het kunsttijdschrift uitgelicht én gloednieuwe verhalen verteld. De randprogramma’s komen losjes voort uit de inhoud van het boek en streven ernaar een fysieke gebeurtenis te zijn. 
 

▶︎ 29/05: Boeklancering #2 De blinde vlek
▶︎ 02/06: Boeklancering #3 De drang (n)iets na te laten

Dit is een vertaling

Zeven jaar geleden verscheen het laatste papieren nummer van mister Motley en begon hun online tijdperk. Dit moment grijpen ze aan om een selectie uit alle beelden en verhalen die we sindsdien online publiceerden uit te geven – aangevuld met nieuwe teksten die op deze selectie aansluiten. Kiezen, het in- en uitsluiten van informatie en het sleutelen aan een verhaal ligt besloten in kunst en kunstenaarschap. Vandaar dat deze uitgave precies daar het zwaartepunt legt: op het mechaniek achter een vertaling.

Met bijdragen van o.a. Alex de Vries, Bernke Klein Zandvoort, Fiep van Bodegom, Gijs Frieling, Hanne Hagenaars, Ko van ’t Hek, Maria Barnas, Melanie Bonajo, Simone Atangana Bekono, Vibeke Mascini en Vincent van Velsen.
 

▶︎ Dit is een vertaling kost 25 euro en is tijdens elke lancering te koop.