de Brakke Grond / mister Motley

Boeklancering #2 De blinde vlek

Perspectief bepaalt hoe we kijken, zien en gezien worden. Het in- en uitsluiten van informatie kleurt onze blik op de geschiedenis: zo zegt een herinnering misschien wel evenveel over wat er is gebeurd, als over degene die vertelt over hoe en waarom het allemaal zo gekomen is. De blinde vlek is het tweede event in een driedelige reeks over kiezen, het in- en uitsluiten van informatie en het sleutelen aan een verhaal.

De blinde vlek

In de Rode Zaal wordt onder andere een performance van kunstenaar Bernke Klein Zandvoort en een video van kunstenaar Luuk Schröder getoond. Schrijver Fiep van Bodegom zal aanwezig zijn om een essay voor te dragen.
 

De blinde vlek is deel twee van een serie momenten om Mister Motley's publicatie Dit is een vertaling te vieren. In dit boek worden de mooiste artikelen van de afgelopen jaren van het kunsttijdschrift uitgelicht én gloednieuwe verhalen verteld. De randprogramma’s komen losjes voort uit de inhoud van het boek en streven ernaar een fysieke gebeurtenis te zijn. 
 

▶︎ 24/05: Boeklancering #1 Kan niet bestaat niet
▶︎ 02/06: Boeklancering #3 De drang (n)iets na te laten

Dit is een vertaling

Zeven jaar geleden verscheen het laatste papieren nummer van mister Motley en begon hun online tijdperk. Dit moment grijpen ze aan om een selectie uit alle beelden en verhalen die we sindsdien online publiceerden uit te geven – aangevuld met nieuwe teksten die op deze selectie aansluiten. Kiezen, het in- en uitsluiten van informatie en het sleutelen aan een verhaal ligt besloten in kunst en kunstenaarschap. Vandaar dat deze uitgave precies daar het zwaartepunt legt: op het mechaniek achter een vertaling.

Met bijdragen van o.a. Alex de Vries, Bernke Klein Zandvoort, Fiep van Bodegom, Gijs Frieling, Hanne Hagenaars, Ko van ’t Hek, Maria Barnas, Melanie Bonajo, Simone Atangana Bekono, Vibeke Mascini en Vincent van Velsen.
 

▶︎ Dit is een vertaling kost 25 euro en is tijdens elke lancering te koop.