de Brakke Grond / mister Motley

Boeklancering #3 De drang (n)iets na te laten

Niets kan eeuwig bestaan. Wijzelf niet, en de dingen die we maken evenmin. Hoe verhoudt de mens en de kunstenaar zich tot de angst voor eindigheid en het verlangen onderdeel uit te maken van de geschiedenis? Maakt een fysiek overgebleven schilderij de maker onsterfelijk of schuilt échte schoonheid juist in wat niet zicht– of tastbaar is? De drang (n)iets na te laten is het laatste event in een driedelige reeks over kiezen, het in- en uitsluiten van informatie en het sleutelen aan een verhaal.

De drang (n)iets na te laten

In de Tuinzaal zal kunstenaar Gijs Frieling een muurschildering creëren en vervolgens langzaam weer –alsof het nooit bestaan heeft- ongedaan maken. 
 

De drang (n)iets na te laten is deel drie van een serie momenten om mister Motley's publicatie Dit is een vertaling te vieren. In dit boek worden de mooiste artikelen van de afgelopen jaren van het kunsttijdschrift uitgelicht én gloednieuwe verhalen verteld. De randprogramma’s komen losjes voort uit de inhoud van het boek en streven ernaar een fysieke gebeurtenis te zijn. 
 

▶︎ 24/05: Boeklancering #1 Kan niet bestaat niet
▶︎ 29/05: Boeklancering #2 De blinde vlek

Dit is een vertaling

Zeven jaar geleden verscheen het laatste papieren nummer van mister Motley en begon hun online tijdperk. Dit moment grijpen ze aan om een selectie uit alle beelden en verhalen die we sindsdien online publiceerden uit te geven – aangevuld met nieuwe teksten die op deze selectie aansluiten. Kiezen, het in- en uitsluiten van informatie en het sleutelen aan een verhaal ligt besloten in kunst en kunstenaarschap. Vandaar dat deze uitgave precies daar het zwaartepunt legt: op het mechaniek achter een vertaling.

Met bijdragen van o.a. Alex de Vries, Bernke Klein Zandvoort, Fiep van Bodegom, Gijs Frieling, Hanne Hagenaars, Ko van ’t Hek, Maria Barnas, Melanie Bonajo, Simone Atangana Bekono, Vibeke Mascini en Vincent van Velsen.
 

▶︎ Dit is een vertaling kost 25 euro en is tijdens elke lancering te koop.