De Brakke Grond / Sonic Acts Academy

Hoe kunstenaars onze toekomst zien

Sonic Acts Academy 2020 is het driedaagse festival voor audiovisuele kunst en kritische perspectieven. 

 

Op 22 en 23 februari vindt in de Brakke Grond een tweedaagse Conferentie plaats met kunstenaars die hun ideeën delen over mogelijke toekomstbeelden. Te gast is onder meer de in Brussel werkende visuele kunstenaar Marjolijn Dijkman, zij werkt op de grens van wetenschap en fictie. Eind vorig jaar was nieuw werk van haar te zien in The Weight of Wonders.

Regisseurs Eitan Efrat en Daniel Mann illustreren hun lezing met fragmenten uit hun nieuwe film The Magic Mountain. In 2018 was de solotentoonstelling When She Spoke van Eitan Efrat en Sirah Foighel Brutmann te zien in de Brakke Grond. 

Doorlopend in de Brakke Grond te zien tijdens het festival is de video-installatie Ultramarine van Vincent Meessen (woont en werkt in Brussel). Oók tippen we graag de Antwerpse kunstenaar Maika Garnica. Zij maakt een nieuwe performance voor de openingsavond in het Stedelijk Museum en was onlangs deelnemer van de tweede editie van Kan niet bestaat niet, die de Brakke Grond samen met Mister Motley organiseerde.

Bezoek voor het complete programma en de exacte tijden: www.sonicacts.com