de Brakke Grond x Grasnapolsky

Grasnapolsky 2020

Ook in 2020 slaan we de handen ineen met Grasnapolsky om een flink aantal Vlaamse artiesten aan de lineup van het bijzondere festival toe te kunnen voegen. 

Vlaamse smaakmakers op winters ontdekkingsfestival

Dit jaar werken we nog nauwer met het Groningse festival samen en breiden we uit tot een duurzame inhoudelijke en communicatieve samenwerking. Samen met Grasnapolsky presenteren we in 2020:

Chibi Ichigo

Laidback beats met behoorlijk straightforward bars in het Engels, Nederlands en Russisch(!). Chibi Ichigo is een opkomend talent middenin de Belgische hiphop vol zelfverzekerdheid en veelzijdigheid. Soms even doeltreffend als onnavolgbaar. Soms in Franstalig gezelschap (Krisy), soms in Vlaamstalig (Zwangere Guy, BERRY), maar het meest (en het best) in haar eigen kracht. Een act zonder (taalkundige) grenzen noch evenbeeld.

 

Pascal Deweze

Het werk van de Antwerpse Pascal Deweze klinkt als een verlaten, Lynchiaans eiland in een gruizige zandstorm, desoriënterend en absurdistisch – zo ook te horen op eerste soloplaat Cult of Yes (2017). Dat de muziek niet aan een genre vast te plakken is, blijkt logisch gezien het extreem diverse, productieve résumé van de Vlaming: niet alleen als muzikant in Gruppo di Pawloski en Novastar, maar ook als bandleider van Sukilove en Metal Molly.

 

White Dress

Optredens op de Antwerpse Modeacademie, constant gehuld in bontjassen: zuiderbuur White Dress combineert glam met crooner en laat zich daarbij inspireren door Bryan Ferry, David Bowie en Elton John. Elektronische diva-pop van epische proporties met een grote dramafactor.

 

Vito

De muziek van Vito zal zeker weten de soundtrack vormen voor die momenten waarop de discobal nog draait en de zon alweer traag opkomt. ‘Belgicana’ noemt de 24-jarige frontman Vito Dhaenens het zelf: een melancholische singer-songwriter vibe, groots uitgebouwd tot een rijk rockgeluid. EP Man With Feelings is het eerste wapenfeit dat de band direct in de voetsporen van voorgangers dEUS en Admiral Freebee zet, en ook al stilletjes hint naar inspiratiebronnen Kurt Vile en Bob Dylan.

 

Susobrino

Tijdens Amsterdam Dance Event was deze Belgisch-Boliviaanse wizzkid met zijn unieke mix van electronische beats en exotische sounds al te vinden in de Brakke Grond. Zijn roots inspireerden zijn passie voor exotische klanken, in het bijzonder Zuid-Amerikaanse traditionele percussiemuziek. Niet voor niets nam Susobrino in 2018 de award voor “Most Promising Artist” bij de Red Bull Elektropedia Awards mee naar huis. 

 

Peuk 

Eigenlijk is Peuk een soort Vlaamse superband. Je kunt de bandleden namelijk goed kennen Evil Superstars, Millionaire of Heisa. Samen staan ze garant voor pisnijdige sludge pop. Naam en faam werden verworven met een jaar van zinderende optredens en een in recordtempo uitverkochte EP. Ruw en onbespoten zoals al de beste rock 'n' roll. 

 

IKRAAAN

Met haar debuut EP Happy Pill heeft IKRAAAN haar muzikale stem echt gevonden, maar zingen doet ze al zo lang als ze zich kan herinneren. Diepzinnige teksten die voortvloeien uit haar affiniteit met poëzie. De 21-jarige Mechelse draagt haar hart op de tong en raakt zo iedereen recht in het hart met haar hypnotiserende soul trap.

 

Fornet

Het vijfkoppige Limburgse Fornet is zo'n typisch Grasnapolsky bandje: jong, hard, een beetje vunzig en vooral retegoed. Niet voor niks wonnen ze in het jaar van hun debut EP direct de Limbomania. Laat je meeslepen door de fantastische combinatie tussen de drums, de steeds terugkerende baslijn, de gillende gitaren die zich door het geheel wurmen en de vocals.

 

Fulco

Fulco Ottervanger doet eigenlijk alles. Multi-instrumentalist, zanger, componist, jazz, hiphop, rock, soul, funk, klassiek, krautpop, theater, dans. Alsof De Beren Gieren, Stadt en BeraadGeslagen nog niet genoeg waren, startte hij een naar hemzelf genoemd Nederlandstalig popproject. Vorig jaar één van de hoogtepunten van Grasnapolsky met BeraadGeslagen, dit jaar dus met Dries Laheye van STUFF. en Klaas De Somer van Faces on TV als Fulco

De samenwerking met Grasnapolsky ontstond toen het festival in 2019 van Radio Kootwijk naar Fabriek de Toekomst verhuisde en hierdoor ruim 170 kilometer verder van Vlaanderen verwijderd was.

Lees meer over de samenwerking

Eind november maakte Grasnapolsky de eerste 19 namen bekend voor editie in 2020. 

Bekijk alle aangekondigde namen