de Curieuze Club met Subbacultcha

Ambient of noise? Het tempo van het kijken

Subbacultcha voegt een nieuwe auditieve laag toe aan het suggestieve beeldmerk van Camille Picquot. De organisatie stelt vragen over tempo, de kijkervaring en de waarde van muziek. Ervaar je kunst op een andere manier wanneer ambient door je oren klinkt? Wat zie je in de beelden van Camille als noise de kamer vult? Doet techno je pas versnellen? Drie soundscapes zetten de toon voor een nieuwe kijkopdracht.

de Brakke Grond / Subbacultcha

“In de schijnbaar heldere beelden van Camille Picquot is iets gaande. We zijn even getuige van een alledaags moment, soms een beetje beschaamd. We bouwen een verhaal rondom wat we zien door de suggestieve en de licht compromitterende houding van de afgebeelde personen.”
 

In het interview met programmamaker Wytske Visser wordt de dualiteit tussen film en foto, de frictie tussen realiteit en fictie naar voren geschoven. Subbacultcha voegt een nieuwe auditieve laag toe aan het suggestieve beeldmerk van Camille Picquot. De organisatie stelt vragen over tempo, de kijkervaring en de waarde van muziek. Ervaar je kunst op een andere manier wanneer ambient door je oren klinkt? Wat zie je in de beelden van Camille als noise de kamer vult? Doet techno je pas versnellen? Op 14 april spelen drie artiesten live en zetten zo de toon voor een nieuwe kijkopdracht. 
 

pyruvic acid
Amsterdam, NL

Zachte Man
Groningen,NL

Kim David Bots
Amsterdam, NL
 

▶︎ Dit event is gratis voor leden van Subbacultcha.
Meer info

de Curieuze Club

De Curieuze Club is een compromisloze, eigentijdse blik op het beeldend werk in de Brakke Grond. Samen met drie partners ontleden we de visuele impact aan de hand van tekst, poëzie, muziek en theorie. Zintuigen op scherp, sluipend door het oeuvre van de Brusselse fotograaf en filmmaker Camille Picquot, gidsen het Amsterdamse Mister Motley, Subbacultcha en Unseen