De KOE

HelloGoodbye

In HelloGoodbye laten acht acteurs in een symbiose van ontvangst – en afscheidsceremonieën vijfendertig personages opkomen en afgaan.

De KOE is nog niet klaar met het midden. Daar waar in Beckett Boulevard het midden werd gezocht, proberen we het in HelloGoodbye juist te ontlopen. We zoomen deze keer in op het aankomen en vertrekken van mensen. Het stuk wordt enkel opgebouwd met aankomst- en vertrekscènes uit Russische en westerse literatuur aangevuld met eigen teksten.

Zijn we opgelucht ergens aan te komen alleen omdat we ergens anders konden vertrekken?  Welk verleden nemen we mee, en welke bagage laten we achter? Wat geven we daarover prijs tijdens een ontmoeting? Hoelang mag een begroeting duren voor het geen begroeting meer is maar een gesprek? En hoelang mag het afscheid duren voor we de indruk geven dat we nergens naartoe gaan? Waarom blijven we zo graag in de hal als we aankomen? Waarom kunnen de mensen die hun jas aan doen om weg te gaan maar niet vertrekken? Zijn ze bang om ergens anders aan te komen?

HelloGoodbye is een komedie zonder midden, maar een plek waar het kwadraterend begint en eindigt met vertrekkende mensen die aankomen en aankomende mensen die vertrekken.

Want niemand blijft.


Bekijk hier de trailer

We Are Public

 De voorstelling op 7 februari is onderdeel van de We Are Public-selectie. Leden kunnen reserveren door te bellen met de kassa.

Ook te zien in

25 november / Natlab - Plaza Futura, Eindhoven (Nederlandse première)
10 januari / Toneelschuur, Haarlem
30 januari / Parkstad Limburg, Heerlen
17 februari / Rotterdamse schouwburg
De hele tournee: www.dekoe.be

In de pers

★★★★ Volkskrant
"Wie het werk van de Koe een beetje volgt, weet dat ze meesters zijn in dit spel en ook dit keer stellen ze niet teleur. Acht acteurs, onder wie kernleden Peter Van den Eede, Natali Broods en Willem de Wolf, spelen vier keer zoveel personages die aankomen en weer vertrekken. En het mooie is, al die flarden tekst vormen samen een eenheid: een doorlopend discours over samenhang, betekenis, context, de kern der dingen - en het ontbreken daarvan. Heerlijk."

★★★ Theaterkrant
"Seks, feestjes en alle opgewonden sociale interacties hebben gemeen dat ze komiek overkomen als je er vanop enige afstand naar kijkt. Ze zijn daarin een uitstekende prooi voor het soort humor waar De Koe in uitmunt. Ook absurditeit is een geliefkoosd ingrediënt van het gezelschap. Daartussen loodst de tekst (van vooral Willem de Wolf en Peter van den Eede) heimelijk doodernstige filosofische thema’s de voorstelling binnen."

Van en met Natali Broods, Sien Eggers, Ans Van den Eede / Greet Jacobs, Tanya Zabarylo, Willem de Wolf, Peter Van den Eede, Michael Vergauwen en Mats Vandroogenbroeck
Dramaturgische ondersteuning Louise Van den Eede
Techniek en lichtontwerp Bram De Vreese en Pol Geusens
Scènefoto's Koen Broos
Productie de KOE
Met de steun van de Vlaamse overheid