De KOE

Who's Afraid of Virginia Woolf

In 2005 bracht de KOE voor het eerst Who's Afraid of Virginia Woolf, naar Edward Albees klassieker uit 1962. Met Martha en George slaat Albee het ideaalbeeld van de ‘American Dream’ aan diggelen: twee gedesillusioneerde mensen die zich aan de sleur van hun relatie trachten te onttrekken door het creëren van leugens en illusies. Ter gelegenheid van de dertigste verjaardag van het gezelschap herneemt de KOE deze voorstelling. 

Klassieker bewerkt door de KOE

Na een faculteitsfeestje belanden Nick, een ambitieuze jonge hoogleraar, en Honey op het appartement van de oudere professor en zijn vrouw. Eerst zijn zij, net als het publiek, slechts toeschouwers, maar langzaamaan worden ze meegesleurd in de wrede mentale spelletjes die George en Martha met elkaar spelen, verdwaald ergens op de schemerige grens tussen fictie en realiteit.

Meer dan 50 jaar na datum is Albees tekst nog steeds even relevant, en de bewerking van de KOE is nog steeds een mijlpaal in hun 30-jarige bestaan. In het kader van het jubileumjaar van de KOE in 2019 mocht deze herneming van Who’s Afraid of Virginia Woolf dan ook niet ontbreken!

De KOE

(Compagnie) de KOE is een theatergezelschap gebaseerd in Antwerpen. De artistieke kern bestaat uit Peter Van den Eede, Natali Broods, en Willem de Wolf. De KOE maakt spitse, geestige en persoonlijke voorstellingen met een (schijnbaar) apolitieke boodschap, wars van alle theatercodes en -conventies, waarin vorm en inhoud niet van elkaar los te denken zijn. Met de vinger aan de pols van de tijd, en altijd pogend om de mens een spiegelbeeld voor te schotelen dat tegelijk snijdend eerlijk en diep empathisch is.

Credits
Van en metNatali Broods, Peter Van den Eede, Michael Vergauwen en Tanya Zabarylo
Originele bezettingNatali Broods, Peter Van den Eede, Karolien De Beck en Nico Sturm
Naar de tekst vanEdward Albee
ScenografieHanneke van de Kerkhof
LichtdecorJan Goedemé
GeluidsdecorPol Geusens

Techniek Bram De Vreese
ProductieDe KOE