De KOE

ACHTER/AF

De KOE bestaat 30 jaar en blikt daarom terug. ACHTER/AF is de voorstelling na de voorstelling. Een stuk over opluchting en voldane vermoeidheid, maar ook over zelfhaat en gemiste kansen. Een stuk over nachtelijke ritten terug naar huis, heen en weer geslingerd tussen “waarvoor doe ik dit eigenlijk?” en “hiervoor doe ik het dus”. Een stuk tussen dronken uitgelatenheid en beschaamde stilte.

De KOE blikt terug

Mogen we al terugkijken, of is het nog te vroeg? Mogen we ons al een beetje met onszelf verzoenen? En is het eigenlijk wel zo’n goed idee om achterom te kijken? Kan dat eigenlijk wel: tegelijk achteromkijken en vooruitgaan? Hebben we liever een fantasie over wat zal komen, dan een herinnering aan hoe het was? ACHTER/AF is de afsluiter van een seizoen met reprises en terugblikken op het 30-jarige bestaan van de KOE. In ACHTER/AF kijken we niet alleen terug op onszelf, maar ook op het terugkijken zelf.

ACHTER/AF is een volle avond, uitbundig en intiem als een nachtclub vlak voor sluitingstijd, met genode en ongenode gasten, gewenste en ongewenste intimiteiten, een boekpresentatie aan het begin en krokodillentranen aan het einde. Een avond vol herinneringen en hernemingen, vol confessies en conferences, vol oude liefdes, liederen, plannen en oud zeer. Met daar doorheen het steeds omslachtigere relaas van wat we al die jaren eigenlijk bedoelden.

ACHTER/AF is een permanente toegift. In ACHTER/AF geven we alleen maar toe.

De KOE

(Compagnie) De KOE is een theatergezelschap gebaseerd in Antwerpen. De artistieke kern bestaat uit Peter Van den Eede, Natali Broods, en Willem de Wolf. De KOE maakt spitse, geestige en persoonlijke voorstellingen met een (schijnbaar) apolitieke boodschap, wars van alle theatercodes en -conventies, waarin vorm en inhoud niet van elkaar los te denken zijn. Met de vinger aan de pols van de tijd, en altijd pogend om de mens een spiegelbeeld voor te schotelen dat tegelijk snijdend eerlijk en diep empathisch is.

Credits
Van en metNatali Broods, Peter Van den Eede en Willem de Wolf
Decor, licht en geluidBram De Vreese
Productiede KOE
Met de steun vanDe Vlaamse Overheid