denwetijd-paars-1.jpg

Alexander Daems

De Nwe Tijd

Maandagavond On Tour

Elke eerste maandag van de maand ontvangt De Nwe Tijd in het café van hun theater gasten, schrijvers en muzikanten. Daarmee bespreken ze de toestand in hun leven en de wereld. Na een succesvolle reeks avonden in eigen huis gaat De Nwe Tijd voor het eerst met de Maandagavonden 'on tour', met als eerste stop Amsterdam. Op het programma? Een tienkoppige bigband, een optreden van actrice Laura Mentink en twee video-interviews van Fien Leysen. En een reflectie van Suzanne Grotenhuis, Freek Vielen en Rebekka de Wit op het leven en gelukkig zijn. 

Speciale Amsterdamse editie


Op de eerste Maandagavond ON TOUR in Amsterdam gaan de makers van theatergezelschap De Nwe Tijd in op één van de meer vrolijke aspecten van dit leven: gelukkig zijn. Wat is dat eigenlijk? Hoe voelt het? En hoe hou je het vast?

Rebekka de Wit, Freek Vielen en Suzanne Grotenhuis blikken terug op het afgelopen jaar en proberen het geluk op zijn staart trappen. Er wordt een ode gebracht aan Renate Dorrestein, aan de smaak van asperge-toppen en de tv-reeks Ik vertrek. Daarnaast schrijft  actrice Laura Mentink speciaal voor deze avond een nieuwe tekst en tonen we twee korte diepte-interviews van Fien Leysen. En omdat het thema erom vraagt, maken we er een feestje van: niemand minder dan de Big Band All Ellington komt live spelen.

Kortom; een literaire, muzikale, stand-up salon over het meest gebruikte woord in de zoektocht naar de zin van ons bestaan.

Het programma begint om 20.00 uur en vanaf 19.30 uur is er een maaltijdsoep. (Soep is inbegrepen in de toegangsprijs).

Over De Nwe Tijd

De Nwe Tijd is een theaterhuis onder leiding van Freek Vielen, Suzanne Grotenhuis en Rebekka de Wit. De Nwe Tijd is een gevolg van deTijd, dat twintig jaar werd geleid door Lucas Vandervost.

De Nwe Tijd maakt van taal theater. Maandelijks openen ze de deuren van hun huis en nodigen ze wetenschappers, politici, journalisten en muzikanten uit en stellen hen vragen over vandaag, gisteren en morgen. Over waar we vandaan komen en waar het naartoe gaat. Op basis van dat doorlopende onderzoek maken ze met gevoel voor humor en verdriet poëtische voorstellingen.

Credits
Van en metRebekka de Wit, Suzanne Grotenhuis, Freek Vielen en gasten (Laura Mentink, Fien Leysen en All Ellington)
ProductieDe Nwe Tijd i.s.m. de Brakke Grond
met dank aanStichting DOEK