denwetijd-paars-2.jpg

Alexander Daems

De Nwe Tijd

Maandagavond On Tour #2

Elke eerste maandag van de maand ontvangt De Nwe Tijd in het café van hun theater gasten, schrijvers en muzikanten. Daarmee bespreken ze de toestand in hun leven en de wereld. Na een succesvolle eerste reeks avonden buitenshuis, waaronder een volle zaal in de Brakke Grond, gaat De Nwe Tijd opnieuw met de Maandagavonden 'on tour'. 

Al drie seizoenen lang organiseert De Nwe Tijd maandelijks in haar eigen huis de Maandagavond. Op het kleinste podium van Antwerpen spreken Rebekka de Wit, Freek Vielen en Suzanne Grotenhuis over wat hen die maand geraakt heeft in het nieuws, hun leven en het universum. Er is daarnaast livemuziek, er zijn interviews, er zijn gastoptredens, soms zijn er filmpjes en altijd is er soep en brood. Vorig seizoen draaiden ze warm met een aantal Maandagavonden buitenshuis, vanaf dit seizoen is de Maandagavond echt “on tour”!

M.O.T.’s paren persoonlijke ontboezemingen aan politieke statements, literatuur aan comedy en bovenal avonden die echt ergens over gaan aan de ongedwongenheid van een goed gesprek in je lievelingscafé.

Deze keer willen ze het graag hebben over dwalen en verdwalen, over tijd en tijd tekort komen... Waar ligt de grens tussen dwalen en verdwalen? En kan je dat bewust doen, of kan het je enkel overkomen? Kost het (ver)dwalen tijd of levert het juist tijd op? (En wat is tijd eigenlijk?). Freek Vielen brengt zijn korte monoloog Zo gaat het; een verhandeling over de eerste nachten na het overlijden van zijn moeder. Hoe hij niet kon slapen, lange wandelingen maakte en probeerde grip te krijgen op het ongrijpbare. Met citaten van zijn favoriete schrijvers  en ondersteunt door topcellist Harald Austbø tast hij de grenzen af tussen datgene wat ons overkomt en datgene waar we voor kunnen kiezen. Rebekka de Wit en Suzanne Grotenhuis brengen nieuwe teksten. En Fien Leysen toont op beeld een bijzonder portret van een klokkenmaker die elke ochtend wakker wordt om met een atoomklok in de hand de kerkklok van Mechelen te controleren.

Credits
Van en met Suzanne Grotenhuis, Freek Vielen, Rebekka de Wit en gasten.