De Vorlesebühne

Vlaamse Editie: De liedjes die de kachel altijd zong

De poes knort. De plant fluistert. De hond denkt na over stukken bot uit heden en verleden. Het glas kijkt je vragend aan. De strijkplank ook. De kachel zingt liedjes. Vage liedjes, van vroeger. Die je liever nooit had gehoord.

De Vorlesebühne speelt elke maand in een houtzaagmolen in Utrecht een nieuwe voorstelling met wisselende combinaties van schrijvers en muzikanten. Het unieke aan het concept van de Vorlesebühne is enerzijds de keuze voor kort vreemd grappig proza en anderzijds de keuze voor een compositie ipv losse blokken tekst. Hierdoor reageren teksten onverwacht op elkaar en raken schrijvers met elkaar verstrikt, is een avond Vorlesebühne voor het publiek een onvoorspelbaar en boeiend avontuur. 

In samenwerking met De Brakke Grond zal op 15 januari een 'Vlaamse editie' van De Vorlesebühne plaatsvinden. De Vlaamse schrijvers Anna Vercammen, Tine Moniek en Gerard Herman zullen worden aangevuld met Ariadne Verstegen en Bernhard Christiansen uit Nederlandse contreien. De muzikale partner is deze keer Genetic Choir, een avontuurlijk en professioneel improvisatiekoor waarmee De Vorlesebühne al vaker samen heeft gewerkt. 

MetAnna Vercammen, Tine Moniek, Gerard Herman, Ariadne Verstegen, Bernhard Christiansen
MuziekGenetic Choir