DocLab: Interactive dinners

A dinner with Frankenstein AI


IDFA Doclab organiseert dit jaar een unieke reeks pop-up dinners. Gerenommeerde chefs en kunstenaars stelden hiervoor de meest onvoorspelbare en toch overheerlijke menu's samen. Met o.a. A dinner with Frankenstein AI, Eat | Tech | Dinner Party en Leaked Chef's Table . Deze laatste twee vinden plaats in Mister Kitchen. Het aantal plaatsen is beperkt dus reserveer snel op de IDFA website.

Dinner with Frankenstein AI

Zelfs twee eeuwen na zijn eerste publicatie spreekt Mary Shelley’s Frankenstein nog altijd enorm tot de verbeelding. Het briljante verhaal is een sterke metafoor voor onze collectieve angst voor nieuwe technologieën en de mogelijkheid dat die aan onze controle ontsnappen. Kunstmatige intelligentie prikkelt die angsten misschien wel meer dan welke technologie dan ook. Wat zou er gebeuren als we AI voor een etentje uitnodigen?

Tijdens een intieme avond onderzoeken we diepgravend het spanningsveld tussen mens en machine in een immersieve, zintuiglijke ervaring die eten, gesprek en kunstmatige intelligentie met elkaar vermengt. Deze interactieve dinerervaring is ontwikkeld door pioniers in vertelkunst en technologie Lance Weiler, Rachel Ginsberg en Nick Fortugno.

▶︎ Meer info en tickets via IDFA.nl

 


▶︎ A dinner with Frankenstein AI samenwerking met de National Theatre’s Immersive Storytelling Studio en IDFA DocLab.