DocLab: Live Cinema Events

IDFA DocLab en de Brakke Grond organiseren zes cinema avonden voor de avontuurlijke kijker.

De meest onvoorspelbare avonden van het IDFA-programma zijn de Live Cinema Events. Dit zijn eenmalige interactieve voorstellingen met performances, publieksparticipatie en technologische experimenten die plaatsvinden in de Brakke Grond. Als bezoeker ontdek je hier publieksexperimenten en multimedia-performances  maar ook virtual reality-theater en bizarre experimenten. 

 

Het programma: 

DocLab Live: Uncharted Rituals Opening Night
Laad uw telefoon op voor de feestelijke openingsavond van DocLab: Uncharted Rituals. Met presentaties van o.a. IDFA's Top 10 samensteller Jonathan Harris, de menselijke AI-assistent Lauren McCarthy (Lauren) en de wereldpremière van W/O/R/K/, een collectieve live performance met alle telefoons in het publiek. Ontwikkeld voor IDFA door het Britse collectief Anagram en het Nederlandse The Smartphone Orchestra, met steun van de Filmfonds DocLab Interactive Grant. 
Donderdag 16, 20:00 | de Brakke Grond, Expozaal 

 

DocLab Live: Bob
Bob was ooit de buurjongen en grote liefde van de inmiddels 84-jarige, dementerende Elisa. Maar al snel rijst de vraag of Bob werkelijk bestaat of het product is van een haperend geheugen. Audiocollectief Schik presenteert de fascinerende zesdelige podcast Bob - een serie die qua vorm en meeslependheid doet denken aan Amerikaanse tegenhangers als Serial en S-Town. Speciaal voor IDFA toverde Schik hun podcast om tot een intieme en interactieve  multimediavoorstelling, mogelijk gemaakt dankzij de Filmfonds DocLab Interactive Grant.
Vrijdag 17, 20:00 | de Brakke Grond, Rode Zaal

 

DocLab Live: Orchestrated Rituals
Verslaafd aan onze smartphones zitten we dieper dan ooit gevangen in onze virtuele filterbubbels. Hoog tijd voor een speelse zoektocht naar nieuwe digitale rituelen en alternatieve apps. Met live performances van o.a. een wekker voor wildvreemden, een interactief telefoonorkest en een chatroom voor telefoons die bijna op zijn.
Zaterdag 18, 20:00 | de Brakke Grond, Rode Zaal

 

DocLab Live: Somewhere Else
Registratie van het experiment waarmee Micha Wertheim theatergeschiedenis schreef: hij stond niet op het podium, maar was ergens anders. Eenmalige vertoning met - voor deze ene keer - de aanwezigheid van Micha Wertheim .
Zondag 19, 20:00 | de Brakke Grond, Rode Zaal

 

DocLab Live: Machine Rituals
Robots en computers lijken steeds meer op mensen. Maar zouden zij ook vinden dat wij op hen lijken? Een avond vol live performances en bizarre experimenten, met o.a. internetkunstenaar en A.I. pionier Memo Akten (Learning To See), een camera die alleen maar prijswinnende foto's maakt (Trophy Camera v0.9) en een chatbot die het omstreden Futurist Cookbook uit 1932 nieuw leven inblaast, gepresenteerd door Klasien van de Zandschulp (LavaLab) en voedselkunstenares Emilie Baltz.
Maandag 20, 20:00 | de Brakke Grond, Rode Zaal

 

DocLab Live: Order, Chaos and Everything
Het digitale tijdperk verschaft antwoorden op alle grote vragen des levens - maar in een totale en onbevredigende tegenstrijdigheid. En als wetenschap en religie hun oude gidsrol verliezen, waar vinden we dan onze houvast? Vanuit deze gedachte voert Jonathan Harris het publiek langs drie totaal verschillende werken uit zijn Top 10. Het resultaat is een seculiere bedevaart: van de fysieke werkelijkheid (Nature of Order), door de chaos van het internet (YouTube) naar de digitale bewustzijn-simulator Everything. 
Dinsdag 21, 20:00 | de Brakke Grond, Rode Zaal

 

Voertaal: Engels 

Foto Nichon Glerum
Spotlight Foto
Ernst van Deursen