Editio

Debutantenbal

Welkom bij het Debutantenbal 2019. Dit jaar staan de verhalen die verbinden in de schijnwerper. Er staat een bont programma klaar vol nieuw talent. En schrijvers die zich bloot geven. Er zijn mastersessies die je leren hoe je moet debuteren, of hoe je over gevoelige onderwerpen kunt schrijven. Je kunt op date met een uitgever én samen luisteren naar de eerste erotische podcast  die je seksleven gaat veranderen. 

Nieuw talent

Afgelopen zomer organiseerden de Stichting Beter Schrijven i.s.m. Editio de Lage Landen Schrijfweek voor talent van 18 – 35 jaar. Ela Colak, Adriana Ivanova, Mira Sys  waren drie van de talenten die mee mochten.  Nu staan zij in het voorprogramma van het Debutantenbal.

Bart Kuipers komt uit de koker van het Editio Agentschap. Een debutant to be  die verhalen schrijft met titels als ‘De billen van Natascha’ en ‘Stijfkop’.

Poetry Circle Nowhere maakt performances voor festivals, boomhutten, huiskamers en andere plekken. Zij komen naar het Debutantenbal en nemen mee:Steff Geelen en Jasper Albinus Zeinab en Roziena.  Steff en Jasper schreven een poëtisch dialoog over de stad en hoe hun lichaam en identiteit zich daardoor heen bewegen. Over de schaamte van niet passen, over de kracht van ongepast zijn. Zeinab en Roziena debuteerden gezamenlijk in een dichtbundel. Beide schrijven veel over diversiteit en de bi-culturele ervaring in Amsterdam en Nederland. Dit jaar hebben we de handen ineen geslagen met de Gerrit Rietveld Academie. De Academie Beeld & Taal zet woord en beeld naast elkaar. Studenten zoeken voortdurend de grenzen en raakvlakken van beide disciplines op. 

Lees hier alles over Editio en het bal