Een ander licht

met Meggy Rustamova

De expositie Light Displacement en het werk van Meggy Rustamova zijn aanleiding voor de avond rondom de werkwijze van de kunstenaar en thema’s in haar werk. Dit programma in de Rode Zaal met meerdere gasten zoomt in op de rol van het persoonlijke als startpunt voor werk.

Op welke manier maakt een kunstenaar gebruik van haar/zijn autobiografie in het maken van werk en wat vertel je hierover? Wat speelt er zich af in dat schemergebied tussen feit en fictie? En wordt het nog als iets feminiens gezien om het persoonlijke als onderwerp te hebben? 

 

  • Er wordt een videowerk getoond van Meggy Rustavova.
  • Er is een live tekstbijdrage door schrijver en vertaler Kate Briggs. Zij is de vertaler van twee boeken met lezingen door Roland Barthes (Columbia University Press, 2011 and 2013). Ook schreef zij This Little Art, een essay over vertalen. Ze geeft les op het Piet Zwart Institute.
  • Met bovenstaande gasten is er een discussie die wordt gemodereerd door filosoof Petra Van Brabandt. Ze doceert semiotiek, kunsttheorie en cultuurkritiek aan St Lucas School of Arts Antwerpen. Haar onderzoek focust op de sociopolitieke dimensies van kunst. Ze schrijft over kunst & feminisme, queer kunst, kunst & pornografie, postkolonialisme en luiheid. 

We raden je aan om vooraf de expositie te bezoeken. De tentoonstelling is de hele avond geopend. Meer over Light Displacement.

We Are Public

Een ander licht is onderdeel van de We Are Public selectie. Pashouders kunnen telefonisch reserveren via 020-6229014.

HoofdbeeldL’invitation au Voyage, Video, 2014 (video still), Meggy Rustamova