Een Franse middag met Joseph Roth

Op de 78e sterfdag van Joseph Roth nodigen we u uit voor een literaire middag in het teken van deze romanschrijver en journalist, een van de scherpste waarnemers van het interbellum.

Deze lente verschijnt een nieuwe bundel met journalistieke reportages, In het land van de eeuwige zomer. Reportages uit Frankrijk (Bas Lubberhuizen), waarin Roths ontdekking van het Franse paradijs centraal staat. Parijs was de plek waar Roth, in het gezelschap van andere Joodse ballingen uit nazi-Duitsland, bijna veertien jaar van zijn korte leven doorbracht en vanwaar hij het genadeloze verval van zijn geliefde Europa gadesloeg en hierover rapporteerde.

Op de 78e sterfdag van Roth spreekt Ilse Josepha Lazaroms (Joseph Roth Genootschap) met schrijvende francofiel Bart Van Loo en literair vertaalster Els Snick. Een middag vol voordracht en muziek!

 

Om Roths ware uitbarsting van creativiteit in het vooroorlogse Frankrijk te vieren, gaat Ilse Josepha Lazaroms van het Joseph Roth Genootschap in gesprek met schrijver en Frankrijkkenner Bart Van Loo en literair vertaalster Els Snick over Roths nachtelijke gesprekken in de cafés van Parijs, zijn omzwervingen door de witte steden aan de kust en zijn prachtige observaties van het menselijk leven om hem heen.
Op deze 78e sterfdag van Joseph Roth bespreken we zijn werk en vieren we zijn grote voorliefde voor de Franse republiek. Stan Maris (accordeon) en Emile Van Helleputte (contrabas) vormen voor de gelegenheid een Rothduo. Een middag vol voordracht en muziek!