EKKO / de Brakke Grond

Faces on TV + Jo Marches

Een resonerende kalebas, een vrouwenkoor, een dwarse panfluit, een skelet dat in zijn handen klapt, een triphopbeat uit het Verre Oosten of de Far West en bezwerende vocalen komen allemaal samen in de muziek van Faces on TV: de one-man synthpop band die Jasper Maekelberg is.

Jasper Maekelberg

Een van de Belgische revelaties van afgelopen jaren is zonder twijfel Faces on TV. Drijvende kracht achter de band is Gentenaar Jasper Maekelberg, die naam maakte als producer van onder meer Bazart, Gabriel Rios en Soldier’s Heart. Nu heeft hij zich helemaal op zijn eigen project gestort, waarbij hij zichzelf vermenigvuldigt in een prachtige samenhang van elektronische sub-bassen, elastische zanglijnen en een wirwar aan niet-Westerse instrumenten. In april van dit jaar verscheen debuutalbum Night Funeral: een warmbloedige en intense multiplaat die sfeer ademt en helemaal Jasper Maekelberg is.

Support: Jo Marches

Pop met een likje LSD, dat is de muziek van support-act Jo Marches. Jo Marches is het geesteskind van songwriter Johanneke Kranendonk. Met haar band beweegt ze zich in het spannende schemergebied tussen shoegaze en synthpop. Haar tweede EP Day In Day Out bestaat uit psychedelische liedjes die hallucinerend, maar onverminderd catchy zijn.