EKKO / de Brakke Grond

It It Anita + Those Foreign Kids

De Luikse band It It Anita lijkt met hun 90s noiserock riffs en oerkreten die vanuit hun tenen komen, wellicht wat ongecompliceerd, maar wie goed luistert hoort subtiele nuances en intrigerende onderlagen.

90s noiserock riffs en oerkreten die vanuit hun tenen komen

It It Anita, is het resultaat van een samenwerking tussen meerdere leden van het Luikse label Jaune Orange. Deze onvermoeibare gasten waren al op alle toonaangevende Belgische podia te zien en mochten daarnaast ook aan de bak op internationale showcasefestivals als Eurosonic en The Great Escape. In december vind je ze in de ACU in Utrecht. Behalve een ziedend vuur is er ook intens verlangen, verlammende angst, woede en rusteloosheid. Twee jaar geleden releasde de band hun debuutplaat Agaaiin welke dit jaar werd opgevolgd door het nieuwe album Laurent.

Support: Those Foreign Kids

Support-act Those Foreign Kids is een stel bekwame muzikanten met een fascinerende blik op de wereld en een passie voor noiserock. De vlammende, met effecten doordrenkte noiserock pronkt met een veel breder geluid dan jouw gemiddelde tweemansband. Songtitels als 'Ry Gos', 'Macklemore' en 'Psychlabrador' verklappen hun voorliefde voor beroemdheden en gekke dieren, maar doen dan weer niets af aan de kwaliteit van de nummers.