EKKO / de Brakke Grond

The Sore Losers + The Glücks

Dubbel Vlaams in Utrecht op 23 januari: op één avond de explosieve rockers van The Sore Losers en het Bonnie & Clyde duo The Glücks op het podium van EKKO. Een avond vol vuige, rauwe garage- en bluesrock.

Vuige garage- en bluesrock van Vlaamse bodem

In België zijn The Sore Losers eigenlijk al een begrip met een uitverkochte AB en shows op Rock Werchter en Pukkelpop. Inmiddels maakt de band, die ontstaan is uit een gedeelde liefde voor rock, country en blues, ook al enige tijd buiten de Belgische landsgrenzen zijn opmars. Inspiratie komt o.a. uit de platencollectie van de leden hun ouders, die klaarblijkelijk vol staat met punk en rock uit de 60s en 70s. Afgelopen oktober kwam het vierde album Gracias Señor uit, waarvoor ze onder andere samenwerkten met de producers van White Denim.

Support: The Glücks

De sleazy garagepunk van geruchtmakende duo Tina en Alek, oftewel The Glücks, is de opener van de avond. Muziekblog Cutting Edge omschreef het koppel als “rock ontdaan van alle ballast, puur en onversneden”. Op het podium is de band onontkoombaar, megacatchy en gewoon heel erg goed.