EKKO / de Brakke Grond

WWWater x LYZZA

In 2019 presenteren we samen met onze Utrechtse vrienden van EKKO vier double bills. Avonden met twee hoofdprogramma's waarvan één Vlaams en één Nederlands. De tweede in dit rijtje is een avond met twee powervrouwen. WWWater werd door HUMO " ’s Lands spannendste muzikale project" genoemd en LYZZA heeft met haar 20 lentes jong alles in zich om één van de grootsten te worden. 

WWWater

Onder haar eigen naam maakt de Vlaamse Charlotte Adigéry electro die liefhebbers van de broertjes Dewaele wel kan bekoren, maar als WWWater verkent ze op nederige, spirituele wijze haar eigen psyche en het geluid van de toekomst. In dit liquide project vindt Adigéry haar kern middels overstuurde kickdrums, diepe electropop en invloeden uit de Balearen en Caraïben. WWWater meestert woord, klank, seksualiteit, ziel en ego, soms drijvend aan het serene oppervlak van haar lievelingselement, maar vooral duikend in het diepe.

LYZZA

Ze heeft amper de 20 aangetikt, of LYZZA is de wereld al aan het veroveren. Ze maakte enkele jaren geleden al furore door te spelen met en langs SOPHIE, Mykki Blanco en Fatimi Al Qadiri. In haar eigen DJ sets dendert deze in Londen en Amsterdam actieve, maar van origine Braziliaanse met 130+ bpm door een behoorlijk frisse mix van rave, trance, hardstyle en braziliaanse beats. Maar ook als producer, vocalist en live-performer laat LYZZA steeds meer van zich horen: op haar laatste EP IMPOSTER (2018) klinkt de artieste veelzijdig, meedogenloos en oprecht, en vindt ze genres die de muzikale elite als passé bestempelt opnieuw uit. Concessies doen of vasthouden aan oude geluiden zit er niet voor LYZZA: de enige weg is vooruit.