Elias Vandenbroucke & Gode Kempen

KLUSTER

Een zender en ontvanger verliezen elkaar in ruis. Ze zoeken naar een signaal totdat ze per ongeluk op dezelfde frequentie stuiten. 'Lol en tragiek gaan hier hand in hand in een heerlijk absurd pseudo-futuristisch universum à la Daft Punk' schreef de TAZ Jeugdjury.

 

Elias Vandenbroucke en Gode Kempen maakten met KLUSTER een muzikale en humoristische voorstelling vol indrukken van de leefwereld van de hedendaagse mens op deze aardbol. Gewapend met synthesizers en analoge elektronica tasten ze samen de grenzen af tussen spelen en musiceren, telkens opnieuw op zoek naar betekenis.

In België werd KLUSTER ook geselecteerd voor Theater Aan Zee 2016 in Oostende en wonnen daar de prijs van de jeugdjury. Uit het juryverslag: 'Elias Vandenbroucke en Gode Kempen brengen elektronisch muziektheater met een hoek af. Technologisch muzikaal vernuft wordt ingezet als speelse tegenstelling voor de bricoleurs die we allen toch zijn in ons dagelijks leven. Lol en tragiek gaan hier hand in hand in een heerlijk absurd pseudo-futuristisch universum à la Daft Punk.' Het optreden tijdens Fringe is hun debuut in Nederland.

Scenograaf, muzikant, acteur Gode Kempen en Elisa Vandenbroucke
GeluidMartine Thoné
LichtRobin Keyaert