Elias Vandenbroucke & Gode Kempen

KLUSTER

KLUSTER van de jonge theatermakers Elias Vandenbroucke en Gode Kempen was in 2016 dé festivalhit van Amsterdam Fringe en Theater Aan Zee. Nu ze druk bezig zijn met hun volgende voorstelling spelen ze tijdens Pop Arts 2018 de voorstelling nog één laatste keer. Duik in de wereld van twee figuren die op een post-apocalyptische plek belanden. Ze proberen contact te leggen met iets of iemand, maar in de eerste plaats met elkaar. Maar niets verloopt zonder com-pi-li-caties.

Elias Vandenbroucke en Gode Kempen maakten met ‘KLUSTER’ een muzikale en humoristische voorstelling vol indrukken uit de leefwereld van de hedendaagse mens op deze aardbol. Gewapend met synthesizers en analoge elektronica tasten ze samen de grenzen af tussen spelen en musiceren, telkens opnieuw op zoek naar betekenis.

 

De makers over KLUSTER

Elias Vandenbroucke: "Voor mij gaat het over een wereld waarin mens en machine naast elkaar leven, interageren, elkaar beïnvloeden en in elkaars weg staan. Het gaat over communicatie en contact tussen mensen, en hoe dat door de tussenkomst van technologie steeds moeilijker wordt. Vroeger kon je alles gewoon face-to-face zeggen, nu staat daar bijna constant een schermpje tussen. Dat zorgt voor ruis, wat op zijn beurt dan weer zorgt voor misverstanden en chaos." 

Gode Kempen: "Het gaat ook over de keuzemaatschappij, waarbij we geconfronteerd worden met een overvloed aan keuzes. Dat lijkt allemaal leuk, maar na een tijdje zijn we helemaal overprikkeld en hebben we geen tijd meer om alles te verwerken. Daardoor verlies je uiteindelijk ook een stuk van jezelf." 

 

Credits
Spel, muziek, scenografieElias Vandenbroucke & Gode Kempen
GeluidMartine Thoné
LichtRobin Keyaert