Fiber Festival 2017

Prima Materia

Het FIBER team liet zich deze vierde editie inspireren door de verbanden tussen hedendaagse experimentele kunst en muziek en de hernieuwde interesse in het eeuwenoude veld van alchemie. De 2017 editie krijgt daarom het thema: ‘Prima Materia; alchemistisch maken en denken in hedendaagse kunst, design en muziek.’

Voor Brakke Grond bezoekers die de serie Coded Matter(s) volgen is FIBER vast geen onbekende meer. Bijzonder is dat de Amsterdamse organisatie komende mei neerstijkt in De Brakke Grond met de vierde editie van het international FIBER Festival.

Het festival is een ontmoetingplek voor liefhebbers en makers van grensverleggende digitale cultuur. Het festival brengt makers, denkers en een avontuurlijk publiek samen rondom complexe onderwerpen als artificiële intelligentie, bots, digitale productietechnieken, hybride materialen en toekomstvoorspellende technologie. Verwacht een dynamisch programma boordevol intense audiovisuele performances, live/Dj sets, seminars en labs. Door de lens van cutting-edge kunstenaarspraktijken onderzoekt het festival de invloed van digitale technologie op cultuur, maatschappij en natuur.

 

Naar aanleiding van Fiber Festival is er in de Brakke Grond ook een Lab programma: het Choreographic Coding Lab. Dit vindt plaats tussen 6 en 10 mei, vóór de start van het festival dus!

 

Praktische informatie:

Datum: 11 – 14 Mei 2017

Volledig programma & tickets

Facebook event

 

Onderdelen bij De Brakke Grond:

12 en 13 Mei: Conferentie.

6 t/m 10 mei: Lab programma: Choreographic Coding Lab.

12 mei: Muziek & Performance.

 

FIBER

FIBER is een Amsterdamse organisatie die zich beweegt op het grensvlak van audiovisuele kunst, digitale cultuur en elektronische muziek. Ze werkt samen met een netwerk van artiesten, ontwerpers, technologen, onderzoekers en organisaties om op de invloed van technologie te reflecteren en immersieve artistieke ervaringen te realiseren in deze verschillende creatieve disciplines. FIBER organiseert o.a. het FIBER Festival, de online FIBER podcast serie en de Coded Matter(s) avonden, die ook in de Brakke Grond plaatsvonden. 

On Alchemy and Magic

Tijdens Fiber Festival opent in de Brakke Grond de tentoonstelling On Alchemy and Magic. De expo is een vervolg op The Act of Magic (STUK, Leuven), gecureerd door Karen Verschooren. De magische aspecten van ingewikkelde technologische systemen staan centraal. 

Meer informatie.

Prima Materia

FIBER organiseert nog een expositie, in samenwerking met Looiersgracht 60. Deze expo is onderverdeeld in drie thema's: States of Matter, Artificial Perception en New Ecologies en loopt van 12 t/m 21 mei.

Meer informatie.

Beeld bannerCampagnebeeld FIBER
Beeld 'On Alchemy and Magic''The Finite State Fantasia' (2016), Tobias Revell. Installation view STUK © Kristof Vrancken
'Subsecond Flocks' (2016), Femke Herregraven. Installation view STUK © Kristof Vrancken.